: auto ściąga, mało zywotne zawieszenie
Silnik słynnie z dobrych parametrów, ladnie brzmi .
Awaria skrzyni na trasie unieruchomiła samochód = laweta. na szczęscie pomogło auto zastepcze które dostałem po 3. godzinach.
Dobry +
Słabo, do tyłu bardzo słabo.
Jak na marke premium w stosunku do Audi wypada niestety słabo. NIby wszystko na swoim miejscu .
Plastiki skrzypią, uchwyt do otwierania drzwi skrzypi mi okropnie. Drzwi nie były rozbierane przedtem.
Auto miało awarie kompresora klimy. Kosztowna wymiana. Samochód długo się nagrzewa w zimę, na krótkie trasy odpada.
Jak na takie auto - tragedia. W moim poprzednim Audi a6 było dużo więcej miesca, szczególnie dla pasażerów z tyłu. Bagażnik nieustawny i do tego skromny. W porównaniu z E-klasą i Audi A6 wypada najgorzej.
Całkiem nieźle. Przy dużej prędkości również
Skrzynia biegów, zawieszenie i hamulce pochłoneły przez 2 lata 11 tys zł. trochę za dużo.
skrzypiące elementy w drzwiach doprowadzają mnie do szału. Stary Ford Mondeo wypada tutaj podobnie. Czujniki parkowania wymieniane 2 razy, auto ściąga na prawo mimo ustawiania geometrii(auto bezwypadkowe) po jakims czasie usterka wraca.
awaria skrzyni biegów - koszt 6 tys zł, awaria turbo, awaria kompresora klimy, . trochę tego za dużo
- zużycie paliwa dla silnika 530d 245KM 180kW