Bardzo dobry samochód z napędem xDrive sprawuje się świetnie i 8 stopniowy automat z manetkami dają radę . Mocy wystarcza a poprawionego rozrządu nie trzeba się już bać. Bardzo wygodne auto miałem A6 C7 i porównując komfort zdecydowanie wygrywa BMW . Polecam wszystkim którzy szukają wygodnej limuzyny która się jej starzeje i jest bardzo wygodna. Bardzo dużo miejsca . I jakość materiałów na wysokim poziomie wykonania .
Jeżdżę samochodem w trasy do Niemiec i wcześniej miałem i jeździłem E60 z tym samym silnikiem ale porównując F10 a E60 to F10 jest dużo wygodniejsza. Spalanie jakie udało mu się osiągnąć na trybie Eco pro to 6.7l/100 km to bardzo mało jak na auto o takiej wadze i napędzie xdrive . Jedyny problem to Adblue które często się psuje więc wystarczy je wyłączyć . I po problemie .
Polecam poprawiony silnik N47 sprawuje się bardzo dobrze mogę polecić jeździłem z tym silniej już w innych Bmw i nie miałem nigdy problemu z rozrządem wystarczy regularnie wymieniać olej i nie jeździć na zimnym silniku gwałtownie nie ruszać i nie przyspieszać na zimnym silniku i będzie ok . Polecam spalanie i koszty eksploatacji nie są duże w porównaniu do audi czy mercedesa.
- zużycie paliwa dla silnika 520d Efficient Dynamics 184KM 135kW