Przeniesienie napędu
: Skrzynia automatyczna działająca tak że nie chce nawet myśleć o manualnej zmianie biegów.
Dobry samochód ale nie bez wad.
Wystarczająco mocny i elastyczny żeby sprawnie jeździć ale chętnie bym dopłacił i wziął 6 cylindrowy 535ix. Kiepski klang silnika na biegu jałowym (trochę klepie jak diesel).
Jedna z najmocniejszych stron tego samochodu ZF 8 biegów. Szybka i dobrze zestopniowana. Ciężko powiedzieć jak będzie z trwałością.
Zwykłe zawieszenie bez pakietu M i adaptacyjnych amortyzatorów ale i tak świetnie daje radę. Po SUV- ie to teraz rozkosz jeździć pewnie po zakrętach.
Ciężko porównać z SUV-em ale jak na osobówkę to do przodu OK ale do tyłu i na boki przy wyjeździe z podporządkowanej kiepsko.
Wszystko na swoim miejscu , intuicyjnie i przemyślanie rozmieszczone.
Przód OK ale tył niby miejsca na nogi nie brakuje ale jest jakos klaustrofobicznie. Wymiary niby jak E-klasa i Audi A6 ale one sprawiają wrażenie przestronniejszych.
Miasto to około 14 do 16. Może w lecie mniej ale generalnie więcej niż się spodziewałem po silniku 2.0 . W trasie można bez problemu zejść poniżej 10 ale trzeba jechać bez gwałtownych przyspieszeń. Ja mam ciężką nogę i nigdy nie potrafiłem jeździć ekonomicznie i bez problemów mieszczę się w 11 (średnia przez całą Polskę 110km/h -momentami 240 km/h).
Samochód za 270 tysięcy-za co?
Trudno powiedzieć bo póki co wszystko OK.
Nic na razie.
- zużycie paliwa dla silnika 528i 245KM 180kW