Ocena kierowcy - BMW Seria 5 F10-F11 Limuzyna Facelifting
40 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
Przeniesienie napędu
Świetne auto, prestiżowe i dobrze wyglądające. Prowadzi się lepiej od "najlepszych" przednionapędówek (a wcześniej jeżdziłem tylko takimi: Volvo S80, Honda Accord, VW CC, Mazda 6, Insignia). Komfort może nie jest dużo wyższy jeżeli chodzi o tlumienie dziur w naszych drogach, jednak prowadzi się dużo pewniej, a zestrojenie auta daje szerokie spektrum do mocniejszej zabawy :)
Jedyna kwestia do której bym się przyczepił to silnik. Auto ma 150 koni w standardzie, jednak jak się jedzie samemu to skrzynia 8 biegowa bardzo dużo nadrabia. Często jade w trasy zapakowany w 5 osób i zdaje się, że autko mogłoby lepiej przyspieszać. Bardzo tanio i bezpiecznie można podnieśc moc do 200 koni i zwiekszyć moment o 100 NM, wtedy auto zaczyna jechać.
Bajka. 8 biegów dziala idealnie, sportowe ustawienie wraz z wbitą nawigacją pozwala skrzyni "przewidywać" (!!!) trasę. Na zakopiance sam mi zrzucał mocno biegi przed zakrętami, bez mojej ingerencji. Coś wspaniałego!!!
BMW - nic dodac nic ująć, precyzja.
Czarny lakier akrylowy (podstawowy), jak nie jezdzisz na szczotki to nic z nim nie bedzie.
Brak mi jedynie schowka na okulary w podsufitce. Tak to super.
Super skuteczna klima, która jest oddzielnie sterowana dla kierowcy i pasażera (pasazer moze nawet ja wylaczyc dla siebie w calosci). Tryb AUTO działa dużo lepiej niż w innych autach.
Mimo, że mam run-flat opony, auto jest ciche. W porównaniu do mazdy 6, prędkośc b,w 160 to jak w mazdzie 220.
Mimo ekonomicznej jazdy, ciężko zejśc poniżej 6,2 l w mieście, w trasie 5-6 litrów spokojnie można otrzymać
Cena spora, jednak auto ponadczaoswe i utrzymuje swoją wartośc na długi czas.
brak
brak