Ocena kierowcy - BMW Seria 5 F10-F11 Limuzyna Facelifting

ArtX, 5 lat temu
Silnik 528i 245KM 180kW
Rok produkcji 2014
Okres użytkowania: 5 lat
BMW Seria 5 F10-F11 Limuzyna Facelifting 528i 245KM 180kW 2013-2016 - Oceń swoje auto
Silnik : Bałem się tak małego silnika z dużą mocą, ale ekonomia wygrała i nie żałuję. Silnik jest elastyczny i nadaje się do tak dużego samochodu
Bardzo dobry samochód, który naprawdę polecam. Idealny na długie trasy, ale ze względu na bardzo mały promień skrętu w mieście również daje radę
Silnik bardzo elastyczny, a generowane z głośników dźwięki przyjemne :). Po 80.000 wymieniony rozrząd w trzecim roku eksploatacji
Co kilkadziesiąt kilometrów lekkie szarpnięcie, które może wróżyć nadchodzące kłopoty. Mechanicy (nawet z ASO) sugerują wymianę oleju w skrzyni biegów co 60000km jeżeli chce się samochodem jeździć ponad 200.000km
Samochód prowadzi się idealnie. X-drive działa bardzo inteligentnie i nie raz będąc zimą w górach wymijałem samochody 4x4, które nie potrafiły wjechać. W alpach zimą nigdy nie musiałem zakładać łańcuchów.
Bez uwag
Czytelny, nie klaustrofobiczny jak w Mercedesie E kokpit.
Nie wiem dlaczego BMW konsekwentnie montuje dodatkowy włącznik zimne/ciepłe. Inne marki już dawno wprowadziły całkowicie zautomatyzowaną klimatyzację.
Dużo miejsca z przodu i z tyłu
pełna perfekcja.
Do tej pory trudno ocenić ponieważ wszystkie naprawy były wykonywane w ramach gwarancji i jej dodatkowego przedłużenia do 5lat/200.000km
Awaria ogrzewania
Przednie, prawe łożysko, problem z wałem, wymiana rozrządu. Wszystko w pierwszych dwóch latach eksploatacji

Pb - zużycie paliwa dla silnika 528i 245KM 180kW [l/100km]

11,1