Ocena kierowcy - BMW Seria 5 E60 Touring

Michał_Piekary, 8 lat temu
Silnik 525 d 177KM 130kW
Rok produkcji 2005
BMW Seria 5 E60 Touring 525 d 177KM 130kW 2004-2007 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik jak w komentarzu : REWELACJA .!
Zawieszenie : Tuleje wahaczy .!
Układ hamulcowy : Czujniki zużycia klocków hamulcowych .!
Autko świetne na długie trasy jak i do miasta. Naprawde jestem bardzo zadowolny. Świetnie się prowadzi, auto dość żwawe jak na swoją wage . Koszty eksploatacji najmniejsze nie są jednak zwróćmy uwagę na klasę samochodu, w tym stosunku oceniam pozytywnie;)
Kultura pracy super dużo lepiej niż w wersjach 520d. Z racji nie zbyt duzej mocy w stosunkowo dużym silniku spisuje się naprawdę dobrze.! Myślę jeden z największych plusów tego modelu ;) Polecam tą wersje każdemu :) u mnie na autosttradzie 242 km/h ! JEST DOBRZE /!
Bez większych zastrzeżeń, jednak spodziewałem się wiecęj po BMW w tym elemencie .! Podobno po liftungu lepiej ;) Jednak oceniam na dobrze, problemów nie mam ;_)
I tu największy plus.! Prowadzi się jak po szynach.! Poprostu rewelacja! Audi A6 odbiega dużo w tym elemencie.! Naprawde po przełączeniu szkrzyniu na DS można poszaleć w zakrętach;)
Dobra widoczność , bez większych zastrzeżeń. Jednak kilka elementów do poprawy. Ocena dobra.
Tu jak na BMW przystało jest naprawdę dobrze ;) Wszystko na swoim miejscu ;D Chodź zbyt dużo ustawia się na komputerze. Miłe dla oka, jednak przy dłuższym użytkowaniu może troche przeszkadzać. Oceniam na 5- .
Rewelacja. Zima czy lato nie ma kłopotu. Zimą lód na szybach schodzi znacznie szybciej niż np w Audi A6 ( mam porównanie ). Latem klima działa super ;) JEDNAK NALEŻY PAMIĘTAĆ O DOBRYM SERWISIE KLIMY ! PODSTAWA !
Tutaj znów odniosę się do porównanie z Audi A6. Jest znacznie więcej miejsca niż w Audi.! Naprawdę duży plus.
W tym elemencie jest dobrze , jednak mogłoby być lepiej. Konkurencja wypada lepiej. Jednak na tle wszystkich innych zalet bez znaczenia.!
Tanio nie jest. Jeśli ktoś myśli ze wszystko zrobi samemu w garażu, bądź na chińskich zamiennikach to odradzam zakup. Trzeba inwestować jednak auto potrafi się zrewanżować ;D WARTO .! ;D
Tak jak wyżej tanio nie jest, jednak w stosunku co dostajemy nie można się przyczepić .! Jak dla mnie jest w porządku. Drogie wahacze i filtry plus dużo oleju w silniku generuje pewne koszty jednak są do zaakceptowania.
Tu pewien mankament tego modelu. Nie są to drogie usterki jednak denerwujące.Podam kilka przykładów : Piszczące ( !) tuleje wahaczy , tuleje nie drogie jednak ciężki dostęp trzeba mieć zaufany warsztat ( mechanicy lubią naciągać cenę i mało który chce to robić. Żarówki u mnie xnenonowe lampy.! Brak dostępu do tz ringów .! Trzeba wyciągać reflektor.! Mało który mechanik w polsce wie że trzeba co 2-3 wymianę oleju wymienić odpowietrznik oleju. Efekt ślady oleju na silniku z prawej strony ( koszt odpowietrznika 150 zł) Nie są to jakieś straszne mankamenty jednak denerwują.
U mnie 212000 bez zarzutów .! Brak poważnych usterek .! Naprawdę rewelacja .! Dużo ludzi narzeka, jednak ja zacytuje mojego mechanika: Kto oszczędza na serwisach, filtrach, olejach, i zakłada części chińskie to musi się liczyć z wydatkami w przyszłości.! Dobre samochody jednak wrażliwe na oszustwa .!

On - zużycie paliwa dla silnika 525 d 177KM 130kW [l/100km]

8,3