: 3.0D 235KM ponad 500nm momentu obrotowego, w tej budzie z automatem niewiele ponad 6s do 100km/h to robi wrażenie! Poza tym niezawodny bez słabych punktów!
Jak dla mnie auto skrojone na miarę, czuje się w nim jak ryba w wodzie!
Świetny silnik, jeden z najlepszych ropniaków na rynku. 235KM zawsze wystarcza aż nadto, nie ma sytuacji gdyby samochód ten wykazał niemoc. v-max 250KM/H i przyspieszenie w niewiele ponad 6s do 100km/h robią wrażenie, spalanie akceptowalne nie zdarzyło mi się przekroczyć 10l na 100km ale jeżdze w trasach nie po mieście.
Świetny automat, bardzo szybki bez szarpnięć i zawahania zmienia biegi, SUPER!
mam wersje z m pakietem troszke sztywno ale za to precyzyjnie. Ja tak lubie, gdy ktoś chce więcej komfortu polecam unikać wersji z obniżonym m pakietowym zawieszeniem.
auto jest duże, gdyby nie czujniki parkowania byłoby kiepskawo w szczególności do tyłu.
kwestia przyzwyczajenia, potem wszystko robi się instynktownie, drażni obsługa kierunkowskazów które inaczej odbijają niż w innych autach.
klima automatyczna super!
Miejsca jest sporo aczkolwiek miałem kiedyś audi a6 i było go tam więcej.
celująco.
jak na 235KM i te osiągi jest super!
tanie to auto nie jest ale za markę tradycję i jakość trzeba bulić niestety i tak uważam że mercedes czy też lexus są głęboko w tyle!
mam e60 po lifcie z 2007r czyli już bez tak zwanych chorób wieku dziecięcego nie narzekam, jedno z najmniej awaryjnych aut w swojej klasie na rynku!
- zużycie paliwa dla silnika 530 d 235KM 173kW