Ocena kierowcy - BMW Seria 5 E60 Sedan

Silnik 2.5 525d 177KM 130kW
Rok produkcji 2004
Okres użytkowania: 1 rok
BMW Seria 5 E60 Sedan 2.5 525d 177KM 130kW 2003-2007 - Oceń swoje auto
Auto jak na swój rok bardzo dobrze się sprawuje, jednak wiele rzeczy trzeba zrobic juz po samym zakupie. Cena kusi jednak trzeba pamiętac że e60 nadal nie jest tanie w seriswowaniu. 180km/h 9 litrów spalania bardzo przyjemnie w dodaktu przy tej prędkości nawet nie ma 3tys obrotów więc w aucie mozna spokojnie rozmawiać, fotele z elektryczna regulacją bardzo wygodne kilkaset km nie robi na kierowcy najmniejszego wrażenia, w dużym mieście poniżej 10 L na 100 bez szans, mozna włożyć między bajki. Wszyscy narzekają na elektrykę u mnie na szczęście bez zarzutów. Potrzebuje też sporo miejsca do zaparkowania w mieście. Auto wg mnie stworzone do połykania kilometrów na autostradzie. Bardzo wygodne i przestronne, na pewno nie wół roboczy mimo bagażnika 520 L dużych gabarytów nie zapakujemy (sedan). Osobiście po roku i ponad 30.000 km użytkowania jestem bardzo zadowolony.
bez zastrzerzeń, wymiana oleju i wszystkich filtrów co 15 000 i spokój nic się niedzieje
płynie i bez zastrzerzeń, oprócz niewiadomej sytauacji z wymiana oleju w skrzyni automatycznej,chciałem wymienić, kupiłem olej a jednaki większośc odradza wymiany.
luzy na kierownicy powyżej 200 000 km norma wymiana na używanay nie opłacalna niestety, w sumie chyba największa bolączka tego modelu
zero rdzy
duzy samochód brakuje kamery cofania szczególnie przy niskich podjazdach
bez najmniejszych zarzutów
podczas lata,powyżej 28 C przy klimie ustawionej w 'auto' strasznie głośne wentylatory, przez pierwsze kilka minut nie da się rozmawiać. W zimę szybko auto się nagrzewa
4 osoby podróżują bardzo komfortowo, wysoki tunel i małe siedzisko dla piątej osoby to juz trochę problem ale z przodu wystarczy miejsca dla naprawdę dużych osób.
180km/h i spokojnie mozna rozmawiać . Silnik nie ryczy, jak na diesel pracuje w miare cicho. Amatorów głośnego silnika i ryku z wydechu trzeba odesłać do silników benznowych minimun 3,0
o auto trzeba dbać a o BMW szczegłólnie, w ciągu roku sporo rzeczy wymiennionych, wszystko na czas dzięki czemu nigdy mnie auto nie zawiodło. Ten model na pewno nie jest dla tych co chą robic auto dopiero wtedy gdy coś się stanie. koszty utrzymania nie są jakieś porażające ale na pewno nie są niskie
Nie jest drogo nie jest tano, tak samo jak z serwisem jednak na pewno się opłaca
Przez rok użytkowania oprócz takich rzeczy eksploatacyjnych jak olej czy zawieszenie, zrobiłem. Klapki kolektora, sprężarkę klimatyzacji, Rozrusznik, Świece Żarowe, sterownik świec żarowych, trójnik wodny, potencjometry w baku, uszczelka Turbo, nie mało jednak nic poważnego
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 525d 177KM 130kW [l/100km]