Przeniesienie napędu
: trakcja zachowanie na drodze doskonale komunikuje sie z kierowca osoba lubiaca prowadzic odrazu doceni zadbana e39 z benzyna 6 czy 8 cylindrowa i nie trzeba nic lepszego
: z racji naszych dziurawych drug
a wiec tak posiadam auto już 3 rok takze znam je juz na wylot auto jest bardzo dobre pokusił bym sie o stwierdzenie ze jest swietne ale... z racji tego ze auto ma juz swoje lata najwazniejsze to kupic zadbany egzemplaz inaczej moze nas to auto troche kosztowac ja popełniłem taki bład. nie sprawdzilem auta przed zakupem i milem troche wydatkowm dopiero po 3 latach moge powiedziec ze auto jest takie jaki powinno byc swietnie sie prowadzi trakcja wzorowa nie ma porownania z innymi autami tej klasy bardzo wygodny na trasie idealnie komunikuje sie z kierowca
w brew pozorom to niezły motor prosta konstrukcja toche nie pasuje do prestiżu tej limuzyny jednak 6 cylindrów w tej klasie to co innego ale za to niesamowicie oszczedny i po paru udoskonaleniach wywaleniu katalizatora zaslepieniu egr całkiem niezle smiga;p i w przypadku zadbanego egzemplaza mało awaryjny
cos wspaniałego ale to cecha każdego bmw precyzujna sportowa!
poprzednio miałem a8 z 2000r ale bmw to inna klasa naped tylny to podstawa i jedyny słuszny do takiej klasy auta. mimo tylko 136 koni w dieslu mozna poczuc przyjemnośc z jazdy szczeglonie po zakretach w zime jest troche gozej ale nie ma tragedi;p nauka opanowania tynego napedu w zime przyda nam zaowocuje znacznym podniesieniem umiejetnosci kierowania!
bardzo dobra nie ma z tym zadnych problemow
wszystko pod reka łatwa obsługa brak zbednej elektroniki i konsola skierowana w strone kierowcy to to co lubie
bardzo sprawna dobrze grzeje i niezle chłodzi jest troche problem z dokładnym ustanieniem temperatuty przez pokretło pomiedzy nawiewami poza tym fajna sprawa z automatycznym ustawieniem temperatury w zime puki sie nie nagrzeje nie pusci powietrza bezpośrednio z kratek na desce dopiero jak sie nagrzeje to dmuchnie ciepłym bardzo przyjemne
kierowca i pasażer usiada bardzo wygodnie kazdy znajdzie odpowiednia pozycje za to z tyłu troche mało miejsca na nogi ale za to kanapa bardzo wygodna no i bagaznik spory ale opadajaca szyba troche go ogranicza ale da sie ja otwozyc bez otwirania klapy bardzo przydatna sprawa
auto cichutkie mimo klekota pod masaka na trasie bajka w miescie niestety uslyszymy ze to cztero cylindrowy ropniak
i to niestety najwiekszy minus auta czesci znacznie drozsze niz w innych markach a tanie zamienniki do niczego sie nie nadaja albo dobry jakosciowo zamiennik albo orginał np termostat orginalny mało drozszy niz zamiennik a jakosc o niebo lepsza amorki tylko dobre markii slabe zamienniki siada w moment tak jak elementy zawieszenia
auto mozna juz kupic za rozsadne pieniadze jednak trzeba je bardzo dokladnie sprawdzic inaczej klopoty murowane jakość doskonala elementy wnetrza tak jak i tapicerka u mnie skóra po grubo ponad 2000000 w pieknym stanie
na naszych drogach zawieszenie wielowachaczowe potrafi zaczac podpukiwać ale po wymiania na dobre jakosciowo posluzy dlugo
jesli kupimy dobry zadbanu egzemplarz to wylacznie wymiany eksploatacyjne
- zużycie paliwa dla silnika 520 d 136KM 100kW