Pierwsze moje auto klasy "premium" cudzysłów ze względu na wiek. Mam ją od 9 miesięcy bez zastrzeżeń. Wsadziłem w nią połowę wartości zakupu bez zmrużenia oka. Ona musi jeździć.
Parametry z kompa fabryczne(według mojego mechanika). Zaznaczam że mechanik jest moim dobrym kolegą z wieloletnim doświadczeniem z BMW.
Jedno słowo po 15 latach PRECYZJA. Biegi można zmieniać dosłownie 1 palcem.
Po wymianie 1 słownie jednego wahacza z tyłu(banan dla znawców tematu) nic nie jest w stanie wyprowadzić jej z równowagi(rodzaj żeński z racji nadanej przez rodzinę nazwy BUNIA)
Troszkę za grube słupki przednie. Bezpiecznie mechanicznie ale na zakrętach trzeba podnieść dupkę.
Panel sterowania climatronica. Dla użytkowników oczywiste.
Bez komentarza.
Bez komentarza
Bez komentarza. Chociaż napiszę że muszę pogłośnić radio jak żona opiernicza mnie szeptem.
Będziesz Miał Wydatki jak nie chcesz mieć świętego spokoju i zaniedbasz. Na necie można zapoznać się z typowymi bolączkami E39. Tym da się zapobiegać. Zapłacisz raz a później się cieszysz.
Bunia ma 16 lat. Godzę się z tym że muszę robić rzeczy których nie trzeba robić w samochodach nowszych. Ona odpłaca się przyjemnością z jazdy-komfort, cisza, moc, bezpieczeństwo(wymieniałem wentylator nawiewu wiem jak wygląda wzmocnienie przednie)
Dział nie dla 16 letniego auta. Zawsze coś się może spierniczyć. Koszty ... . Jak będę chciał mieć auto bezawaryjne... to kupię 16 letnie BMW. p.s. zależy co kto rozumie przez awarię.
Może ktoś porówna do 16 letnich innych aut. Bunia jeździła z NAWALONYM CZUJNIKIEM DOŁADOWNIA, STEROWNIKIEM PODUSZEK, STEROWNIKIEM ABS I ASC, WALNIĘTYM BANANEM Z TYŁU. Nowoczesne auto w tym stanie nie odpaliło by a koszt naprawy ? Mnie kosztowało to wszystko około 200 zł plus moja robota.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 530d 193KM 142kW