Rewelacyjne auto mocne, wygodne i oszczedne. Mam wersje po lifcie na 18kach styling 32 na których rzuca sie w oczy i ludzie sie ogladaja. Auto raczej dla ludzi którzy dbaja o auto i regularnie je serwisuja bo te auta nie lubia zaniedban a wtedy odwdzieczaja sie komfortem i bezawaryjnościa. Odradzam strucli za niska cene bo na ogół trzeba w nie wsadzic kupe kasy, auta po lifcie z silnikiem 3.0d w dobrej opcji to min 19-20tys zł wersje w m-pakiecie 22tys
Silnik ma moc i piekny dzwiek jak na diesla, wyprzedzanie to bajka, do tego mało awaryjny i ekonomiczny. Jedyna wada to klapki w kolektorze ssacym ktore trzeba koniecznie usunąć koszt groszowa sprawa. Co do spalanie w trasie dłuzszej przy tempomacie na 125Km/h spaliła 6.2l
Mam automat i zero problemów nic nie szarpie nie zamula itp. jak damy ognia to redukuje 2 biegi w dół. O skrzynie nalezy dbać i regularnie wymianiac olej z filtrem! co 80tys km w innym przypadku skrzynia pada!
Twardo ale jednocześnie komfortowa, swietnie sie prowadzi w zakrętach. Co do trwalosci to na dobrych czesciach mozna długo pojezdzic
Do przodu i na boki bardzo dobra , do tyłu ciut gorzej bo sedan ale nie narzekam , przydałoby sie PDC
Wszystko czytelne i pod reka, z obsługa nie ma problemów, sa schowki i uchwyty na kubki.
Mak klime i webasto wiec jest super ;)
Z przodu i z tyłu dużo miejsca na nogi i na boki. Bagaznik pomiesci prawie wszystko
Silnika 3.0 na jałowym prawie nie słychac , bez zastrzeżeń
Auto ma swoje lata wiec czesci nie sa strasznie drogie, choc czasami moze cos poważnego i drogiego w naprawie sie zdarzyć.
Rewelacja za 19k mam 02r w full wypasie ( zakup 2014r)
jak narazie niec poza zarówka sie nie zdarzyło, wymieniłem od razu filtr odmy i powietrza oraz olej w silniku + olej w skrzyni automatycznej
Brak ale zeby nie zniszczyc silnika koniecznie usunac klapki w kolektorze.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 530d 193KM 142kW