Ocena kierowcy - BMW Seria 5 E39 Sedan

jareczek1983, 14 lat temu
Silnik 3.0 530d 193KM 142kW
Rok produkcji 2001
BMW Seria 5 E39 Sedan 3.0 530d 193KM 142kW 2001-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : 8s do 100 km/h, elastyczność przy akceptowalnym spalaniu :)
Polecam samochód z czystym sumieniem tym którzy patrzą na jakość a nie na cenę.
Silnik to podstawa w tym samochodzie. Bardzo dobre przyśpieszenie. Często wyprzedzanie kończy się przy 140 km/h ni stąd ni zowąd.
Trzy pozycje: -automat - dobre w mieście i chyba ekonomicznie wychodzi - sportowa - trzyma silnik powyżej 2 tys i na każdy dotyk reaguje, - manual - zwykła skrzynia z automatyczną redukcją biegów
Duży samochód i czuć to w łukach. Nie równości tłumi ale jak jest większa nierówność to już czuć.Żadnych nieprzyjemnych odgłosów z nadwozia.
Widoczność przez szyby nie ogranicza parkowania.
Wszystko w zasięgu ręki jak się posiada wielofunkcyjną kierownicę to nie trzeba sięgać do środkowego panelu.
Trzeba czekać aż wskazówka ogrzewania zejdzie z niebieskiego pola. Moja wersja posiada webasto i można ustawić sobie o której wnętrze ma zostać nagrzane.
Mnóstwo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu. A jak fotel się odsunie do tyłu to na spokojnie można jeszcze lapka na kolanach otworzyć.
Żadnych nie przyjemnych odgłosów z zewnątrz. Silnika przy niskich obrotach nie słychać. Chociaż nie wiem dlaczego ale mam straszny szum na autostradzie przy 150 km/h
3.0 to trza karmić. Przy uczciwej jeżdzie i spokojnym rozpędzaniu wynik. 6,3 l/100km, a standardem w trasie jest 7.3l/100. A w mieście to już zależy. Zimą w mieście komputer pokazuje ok. 14 litrów (tylko, że ja zawsze przed wyłączeniem silnika czekam 2 - 3 min).
Za tą cenę można kupić focusa z o 3 - 4 lata młodszego. Ale czy on dostarczy Ci chociaż troszkę satysfakcji?
I tak: - wysiadło mi chowanie lusterek (chowają się do połowy) - nie działa zestaw głośnomówiący (został wyrwany mikrofon) -
Brak.

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 530d 193KM 142kW [l/100km]