: Silniki to zdecydowanie największy atut BMW. 3.0 diesel to był dobry wybór.
: zawieszenie wielowahaczowe może być kosztowne, warto dokładnie sprawdzić stan zawieszenia przed zakupem.
Duże przestronne auto, które można kupić z bogatym wyposażeniem. Jak dla mnie auto pancerne. Oczywiście zakładając, że właściciela stać na jego eksploatację.
Obecnie mam 3.0d, poprzednio 2.8 benz i silniki to chyba największy atut BMW. Dynamiczne i trwałe.
Obawiałem się zakupu diesla w automacie, bo nie słyną one z trwałości (konstrukcja GM), Sama skrzynia pracuje bardzo płynnie, nie szarpie, dobrze reaguje. Odpukać, jest ok.
Auto prowadzi się bardzo dobrze, problematyczna może być jedynie wymiana wahaczy, bo tych w aucie jest sporo, a niestety nasze drogi dają im popalić.
Widoczność nie jest zła, może nie wyróżnia się niczym nadzwyczajnym, ale na pewno nie można powiedzieć, że auto w tym zakresie jest źle przemyślane
Klimatronik - jedno słowo opisuje wszystko :)
Tylny napęd i szeroki tunel środkowy musi oznaczać ograniczenie przestrzeni, Ja na braj miejsca nie narzekam. Podróż w 4 osoby tez nie należy do nieprzyjemnych.
Auto ma już swoje lata, dźwięk pracy silnika przedostaje się do środka, ale mi to zdecydowanie nie przeszkadza.
Jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem auta.
Nie mam lekkiej nogi, w mieście jeżdżę dynamicznie i tu spalanie wyraźnie rośnie. Myślę że w samym ruchu miejskim auto pali ok 10l/100km. W trasie jednak zawsze tempomat i prędkość 110-120km/h i tu auto zaskakuje.. 5,5l/100km to wynik bardzo satysfakcjonujący. Średnio po przejechaniu całego baku komputer pokazuje 8-9 l/100km
Jak na auto z końca lat 90-tych zdecydowanie bezkonkurencyjne. Mercedesy już dawno zjedzone przez rudą, a Audi A6 niestety nie mogły się pochwalić mocnym i niezawodnym dieslem. Za te pieniążki auto spełnia wymagania, jest duże, szybkie i daje poczucie bezpieczeństwa.
Usterki mogą wynikać głównie z wieku auta. Uważam, że BMW nie odiega tu od średniej.
Za poważną usterkę uważam unieruchomienie auta. To moje drugie E39 i nie było takiej sytuacji.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 530d 184KM 135kW