: Co mnie zaskoczyło to przestronny środek i stosunkowo niskie spalanie .
: wachacze tragedia na tych drogach kąplet na rok .
Przeniesienie napędu
: sprzęgiełko gum.między skrzynie a wał nie przystosowane do ostrego ruszania.
: sprzęgło wiskotyczne poprostu porażka .
Całokształt bardzo dobrze bo do doskonałości troche brakuje .
dobra dynamika, niskie zużycie paliwa oraz dobra dynamika ,chociaż kierowca przesiadający się z innej marki auta o mocy pow.150 koni musi przyzwyczaić się do innych obrotów silnika ponieważ BMka tak naprawde ciągnie dopiero wtedy kiedy inne auta mają już koniec mocy!
Moje autko wyposażono w manuala co daje super uczucie i przyjemność z jazdy lecz kto miał doczynienia z automatem temu nie polecam skrzyni manualnej (bardzo szybko frajda mija i zaczyna się męka zmiany biegów i wciskania sprzęgła - wiem po sobie)
I najważniejsze ten model ma zasłabe sprzęgiełko gumowe między skrzynią a wałem pędynm co ujawnia się pod ciężką nogą kierowcy przy gwałtownym ruszaniu szczegulnie ze zrywami!
Jeżeli auto niebyło mocno bite w przó i wspomaganie działa jak należy , a zawieszenia są orginalne i nie wybite to jest super i auto idzie jak w szynach. Jeśli wam pływa w koleinach to polecam zmiane opon na węższe będzie śmiesznie wyglądać ale zmieści się w jedną koleine a dróga strona pójdzie środkiem.
Siedzi się dosyć nisko i mali ludzie mają problem z zobaczeniem końca maski .
Ergonomia auta dobra.
Doskonałe pod warunkiem że klima jest dobrze nabita i odgrzybiona, sprawny termometr i niema wody w drzwiach co powoduje parowanie szyb po kilkunastu kilometrach jazdy w kilka osób.
Dużo miejsca z przodu,a tył to prawie kanapa w domu.Lecz troche za głęboka co utrudnia wysiadanie .
Wyciszenie bardzo dobre lecz nie doskonałe. Diesla jednak słychać .
Ekonomiczność dobra lecz auto niejest stworzone dla skąpców , w tą markę trzeba wkładać no niestety. Zużycie wacha się między 7,5a 9 zależy kto jeździ ,a w tracie spadnie nawet do 6,7 .
Ta marka do tanich nie należy ale jeśli ktoś lubi jeździć dosyć sztywnym i dobrze trzymającym się drogi samochodem przy czym poczuć komfort to warto zapłacić te pieniądze .
Drobiazgi które się psują : termometr, panel klimy ( rzadko).
Przy okresowym serwisie i wymianie części na orginalne auto jest bez awaryjne .
Poważniejsze usterki to: sprzęgło wiskotyczne , zawieszenie oraz jak pisałem wyżej sprzęgło gumowe między skrzynią a wałem pędnym. Poza tym częsta wymiana tarczy hamulcowych ( klocki 2 komplety a trzeci z tarczami ) .
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 530d 184KM 135kW