: Swietnie sie prowadzi w zakretach. Mialem juz rozne BMW i to zdecydowanie jest najlepsze
Co tu duzo mowic, jedna z najlepszych V8 na swiecie. Plynnie rozwija moc, daje przepiekny dzwiek i oczarowuje wysoka kultura pracy. Ciagnie juz od samego dolu, bradzo chetnie reaguje na gaz
Automat jest dla leniuchow. Dobrze sprawdza sie w miescie. Biegi zmienia plynnie i posiada mozliwosc wybrania przelozenia. Dobrze wspolpracuje z V8, ale dla osob szukajacych wrazen polecalbym manuala.
1,7 tony trzyma sie drogi jak przyklejone i to juz na 16 calowych felgach. Bardzo stabilna przy duzych predkosciach i naglych zmianach pasa. Mozna tez poszalec w ciasnych zakretach. Nierownosci wybiera bardzo przyjemnie i cicho. Bez watpienia najmocniejsza strona auta.
Wlasciwie to nie ma sie do czego przyczepic, ale jakos mam problemy z wyczuciem odleglosci przy prakowaniu.
Kazdy kto siedzial za kierwnica e39 wie, ze to auto jest dla niego. Wszystko na swoim miejscu
Jest 2 strefowa klima. Dziala bardzo sprawnie, szyby nie prauja, ale brakuje mi ogrzewania przedniej szyby. Jest tez wentylacja dla pasazerow z tylu.
Mijesca jest pod dostatkiem i nikowmu nie bedzie ciasno. Z przodu fotele maja obszerna regulacje wiec kazdy znajdzie wygodna pozycje. Tylna kanapa to jest rozniez bardzo wygdna i wierzcie mi mozna spokojnie jechac 1000km bez bólu plecow.
Szczerze to jestem zaskoczony. 220km/h i mozna spokjnie sluchac radia i rozmawiac z pasazerami siedzacymi z tylu. Na wybojach nic nie trzeszczy pomimo tego, ze auto zrobilo juz 250tys i sporo z tego w Polsce.
Chyba nikt nie spodziewa sie, ze utrzymanie V8 bedzie na poziome Audi A4 TDI. Auto potrafi sporo spalic, potrzebuje sporo oleju nawet jak jest w dobrej kondycji to trzeba miec zapas kasy na jakas niespodzianke. Ceny czesci sa na normalnym poziome i nieczesto trzeba po nie siegac.
Nic powaznego sie jeszcze nie stalo. Na razie tylko czesci eksploatacyjne.
Poszla raz chlodnica wody
- zużycie paliwa dla silnika 4.4 540i 282KM 207kW