Ocena kierowcy - BMW Seria 5 E39 Sedan

azazel-007@tlen.pl, 16 lat temu
Silnik 2.2 520i 170KM 125kW
Rok produkcji 2003
BMW Seria 5 E39 Sedan 2.2 520i 170KM 125kW 2001-2003 - Oceń swoje auto
Inne : Tak naprawde nic mnie nie zaskoczylo bo to moje 6 BMW i wiem czego moge oczekiwac od niego. Powiem tak poprzednio mialem BMW 320 z 2001r i wiem ze jest ciszej i wygodniej ogolnie lepiej choc nie az tak jak w BMW 730 z 1999r ktora tez mialem.
Zawieszenie : Czasem trzeba cos wymienic jak w kazdym aucie na naszych drogach.
Inne : O chlodnice trzeba dbac i sprawdzac ich stan oraz poziom plynu by silnik sie nie przegrzewal.
Inne : Czasem zaniknie kilka pixelkow na wyswietlaczu ale mozna to szybko i nie drogo naprawic.
Naprawde bardzo dobry samochod! Daje bardzo duzo rodosci z jazdy i z posiadania go swojemu wlascicielowi przy czym swoje musi to kosztowac.
Zmienne fazy robia swoje i auto jest naprawde elastyczne a kultura no coz V6 to juz cos a V6 BMW to swietna jednostka!
Chodzi tak jak powinna:)
Bardzo dobre wlasciwosci swietne prowadzenie i poczucie bezpieczenstwa.
Nie jest to male auto a wiec i nie mozna za wiele oczekiwac. Jak na wymiary oceniam widocznosc za dobra.
Ergonomia taka jaka powinna byc:) Wszystko tam gdzie byc powinno:)
Duze auto dosc duza kabina wiec musi sie napracowac zanim osiagnie to jaj sie zada ale robi to dosc szybko cicho a pozniej idealnie wszystko utrzymuje.
Tu nie jest zle ale i nie super:) Jak na gabaryty to miejsca jest tylko wystarczajaco:) Z przodo 4+ a z tylu 4:)
A tu dam 5+ bo jak dla mnie jest super silnik chodzi bardzo cicho jadac nawet 200 km / H. pracy zawieszenia w ogole nie slychac.
Ogolnie masz taki samochod musi Ciebie stac i na jego obsluge i koniec no chyba ze kupuje sie to auto mimo ze nie stac kogos nawet na benzyne i gazuje sie go nie mowiac juz o naprawach itp. jak tak to zwykle pozerstwo bardzo niskiego lotu. A jesli chodzi o wszystkich innych noralnych wlascicieli to ani zawieszenie ani naprawy nie sa za drogie i My to wiemy:)Pali normalnie jak swoja klase dajac w zamian wiele radosci.Dbajac o samochod jak sie powinno nie ma zbednych wydatkow. Ponizej podaje moje wyniki spalania a ja jezdze uwazam normalnie.
Ceny aut sa wysokie ale zadbany model jest tego wart i nie mozna pomijac tez tego ze to BMW a wiec marka aut wysokiej klasy a to tez kosztuje.
Ja mam doskonale doswiadczenia z BMW. Nic nigdy mi sie nie zepsulo powaznego a to moje 6 BMW. Tu dziala zasada Jak dbasz tak masz:)Oczywiscie zakladam ze kupuje sie auto z glowa a nie jakis wrak na wacie szklanej.
Brak.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.2 520i 170KM 125kW [l/100km]