Ocena kierowcy - BMW Seria 5 E34 Touring

Jacek 24 lata student, 19 lat temu
Silnik 2.0 520i 150KM 110kW
Rok produkcji 1995
BMW Seria 5 E34 Touring 2.0 520i 150KM 110kW 1991-1996 - Oceń swoje auto
te 6 cylinderkow slicznie mruczy:).Troszeczke teraz zaluje ze nie kupilem 2,5 w benzynie,moja "betunia" jest w kombi wiec dosc duza masa,ale mnie narazie wystarczy,auto moze nie jest zrywne ze staru,ale pozniej to nadrabia:).Silnik elastyczny jak diesel,mozna jezdzic caly czas na obrotach 1000 do 1500 na min:).silnik naprawde baaaardzo dobry.
precyzyjna.bardzo lekko pracuje,
dla mnie super,dobrze wychwytuje nierownosci,nic nie wali,kompromis miedzy twardym i miekkim zawieszeniam.bardzo wygodne na dluzsze trasy.w miescie troszke sie buja:)
uwielbiam widok tej wielkiej i dlugiej maski,te przetloczenia;];]ale jesli chodzi o widocznosc to moim zdaniem bardzo dobra,przeszkadzaja tylne zaglowki przy cofaniu
co tu duzo pisac najwyzszy poziom to przeciez BMW:)
klima bardzo wydajna,ogrzewanie w zimie troszke za slabe,jesli oczywiscie jezdzi sie spokojnie,przy przekraczaniu obrotow silonika 3500 jaest sauna:)
mam wersje kombi,ogolnie to juz moje 3cie auto kombi ,w tym jaest naprawde duuzo miejsca tylko na przednich fotelach trzeba sie przestawic ze w BMW siedzi sie nizej.
przy predkosci powyzej 120 kmh dosc mocno slychac wiaterek:)
hhmmmmmm-to jest jedyny minus tego auta,paliwo.w moim aucie nie bylo,nie ma i niebedzie instalacji LPG.ale naprawde spalenie jest wysokie.w moim przypadku niudalo mi sie zejsc ponizej 10l100 w cyklu mieszanym w miescie spalanie wzrasta do 14:(.na trasie pali troszke mniej tzn jakies 7-89 litrow
heh,wydaje mi sie ze tak duze i wygodne kombi dopracowane,z praktycznie wszystkimi elaktrycznymi bajerami welurowa tapicerka itd cena okolo 20 tysiecy nie jest wysoka,w sumie za ta cene moglbym miec 2 letniego Matiza,ale sami wiecie;).wole starsze ale niemieckie auto.auto naprawde sie podoba,nawet po 9 latach jest jak nowe.jezdzilem jeszcze audi a6 z 97 r i passatem.naprawde to nie sa konkurenci dla bmw.a juz wogole jesli chodzi o wykonanie wnetrza i komfort.Naprawde polecam to auto,pokochacie je jak wlasne dziecko:)
wszystko solidnie wykonane,rzadko cos sie psuje czy odpada:)
nie mialem zadnej usterki

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 520i 150KM 110kW [l/100km]