Podczas jazdy kultura idealna, słychać tylko turbinę (pięknie!), na jałowym autko drży i cczęsto falują obroty- podobno wina pompy wtryskowej
jak to w dieslu krótka 1 i 2 ale poza tym bez zarzutu
pięknie trzyma się drogi, kompromis między komfortem i porwadzeniem, nie lubi krótkich poprzecznych nierówności - ale kto lubi?!
bez zastrzeżeń
design kokpitu trochę przedpotopowy ale bez zastrzeżeń jeśli chodzi o funkcjonalność
Zimą musiałem wyjąć filtr powietrz, żeby dmuchało ciepłem jak trzeba, latem przy skrajnych upałach przegrzewał się trochę silnik i klima słabła. Generalnie jednak OK
miejsca jak trzeba i z tyłu i z przodu i kufer wielki i rękaw na narty. Super.
JAk na Diesla to bdb, lepiej niż niejktóre współczesne common raile, do 140km/godz tylko wiatr i turbina (pisałem, że pięknie :), na postoju słychać cichy terkocik.
Jak na półtoratonowe auto to 11 litrów po mieście nie przeraza ale i nie zachwyca. W trasie to 7-9.
Jestem perfekcjonistą i chociaż auto ma 12 lat to chciałbym, żeby było jak nowe. W tym kontekście oceniam na 4
Nie zapalił 2 x : w zimie przy -30 padł akumulator i spie...lił się niefabryczny immobilizer, unieruchomiając mi autko.
- zużycie paliwa dla silnika 525 tds 143KM 105kW