daję 5 na 5. Jest bardzo mało aut w tym wieku które oferują taki komfort i frajdę z jazdy za takie pieniądze.
Bajka. Mimo pełnoletności motoru mam wrażenie, iż nie wiele stracił z biegiem czasu (sprawzone na trasie z e60 ;) Oczywiście jak każdy silnik benzynowy lubi oktany, ja tankuję tylko V-power racing. Polecam każdemu. Naprawę warto :)
Wymieniłem olej w skrzyni po zakupie. Jest ok, ale mogłoby być lepiej. 1ka i 2ka stawiają czasami niewielki opór. W porównaiu do e21 (moja pierwsza miłość) sporo gorzej. Poza tym dobór przełożeń, długość biegów - idealnie.
Doskonale. Mało jest aut których prowadzenie sprawia taką frajdę. Jestem przekonany (sprawzone) że nawet laicy są pod wrażniem. Tylni napęd (+szpera) frajda zarezerwowana wyłącznie dla miłośników temetu.
Podczas jazdy bez zastrzeżeń. Podczas parkowania wszystko jest kwestią wyczucia, 2 tygodnie i parkujesz z dokładnością kilku centymetrów.
Wszystko na swoim miejscu. W zasięgu ręki, dokładnie tam gdzie chciałbyś żeby było.
Auto posiadam stosunkowo niedługo więc nie mogę się wypowiedzieć na temat wydajności klimatyzacji. Jeżeli natomiast chodzi o zimę to jest idealnie. Najbarzdziej podoba mi się płynna regulacja nawiewu na twarz (zimno/ciepło).
Barzo dobrze. Miejsca dla 4 osób jest dużo. Barzo wygodne fotele, odpowiednio tware i wyprofilowane, nawet po kilkuset kilometrach absolutnie żadnego zmęczenia pleców.
Biorąc pod uwagę cenę zakupu auta i jego wiek - doskonale to małe słowo, przy 150 km/h słychać tylko szum wiatru. Osobiście uważam to za mały mankament, silnik brzmi tak ładnie, że chciałoby się go słyszeć nieco głośniej ;)
W dobie zagazowanych jeździełek trudno mówić tu o ekonomii. Przypuszczam, że jadąc równo 100 km/h jesteśmy w stanie zejść poniżej 10 l, może nawet 9ciu. Marzenia. Przy szybkiej jeździe na trasie ( 150 -160 km/h ) na odcinku 400 km spalił mi ok 60 litrów v-power 100 okt. W mieście ok 15tu na 100.
Kupiłem auto za 6,5tys. Było barzo zadbane z pewną historią. Jeżeli ktoś uważa, że można kupić barziej wygodne, niezawone, szybkie auto za podobne pieniądze proszę o kontakt ;)
Pozdrawiam wszystkich miłośników bawarek :)
Drobiazgi - brak dolegliwośći.
Bieżąca eksploatacja. Po zakupie wymieniłem kilka zużytych części zawieszenia jak tuleje tylnej belki, drążek kierowniczy i kilka innych drobiazgów. Niezawodność i bezawaryjność oceniam wsoko.
- zużycie paliwa dla silnika 530 i 188KM 138kW