Silnik o pojemności 2000 i mocy 128 km na wtrysku spisuje się bardzo dobrze.Nie bierze oleju,chyba że się szybko jeździ.Kultura pracy jest bardzo wysoka.Silnik pracuje cicho i spokojnie.Elastyczność i osiągi są bardzo dobre.Prędkość maksymalna jest wysoka przez co spokojnie na autostradzie można rywalizować z nowszymi samochodami.Przyśpieszenie jest dobre lecz żeby na prawdę można było poszaleć trzeba mieć większy silnik.Silnik jest niezawodny i jeśli na czas wymienia się wszystkie żeczy eksplotacyjne można spokojnie robić wysokie przebiegi.Zawsze odpala.Nawet w największe mrozy.Spalanie przy oszczędnej jeździe jest niskie.Silnik zalewam mineralnym olejem firmy elf sporti.
Pięcio biegowa skrzynia biegów spisuje się bardzo dobrze.Czasami mam problem z włożeniem wstecznego.Ogólnie działa bez zarzutu.Jeszcze nic przy niej nie robiłem.Jest ok.
Układ jezdny jest bardzo dobry.Dobrze trzyma się drogi.Można szybko jeździć po zakrętach.Zawieszenie dobrze i cicho jeździ po dziurach i nierównościach.Chamulce chamują bardzo dobrze i zapewniają bezpieczną jazde.Wspomaganie kierownicy sprawia że bez problemu można się poruszać po mieście.Przy układzie jezdnym wymieniłem:przednie klocki chamulcowe i drążki kierownicze.Jest ok.
Widoczność z każdej strony jest dobra.
Deska rozdzielcza oraz fotele wykonane są z dobrych materiałów.Wszystko na swoim miejscu.Samochód jak na ten rok produkcji dosyć dobrze wyposażony.
Ogrzewanie jest bardzo dobre.
Z przodu jak i z tyłu bardzo dużo miejsca.Pozwala to na długie podruże z rodziną.
W kabinie jest cicho.
Zużycie paliwa jest dobre.Przy oszczędnej jeździe na trasie potrafi zejść do 8 litrów.Jak się ciśnie to spokojnie zje 14 litrów.Ceny przeglądów i napraw są niskie ponieważ nie jeżdzę do mechaników tylko wszystko wymieniam sam.
ok
Od czasu do czasu wyskakuje jakaś usterka.Jednak należy pamiętać że jest to 21 letni samochód.
Jeszcze nie miałem.
- zużycie paliwa dla silnika 520 i 129KM 95kW