Ocena kierowcy - BMW Seria 3 G20-G21 Limuzyna

Silnik 2.0 320d 190KM 140kW
Rok produkcji 2019
Okres użytkowania: 1 rok
BMW Seria 3 G20-G21 Limuzyna 2.0 320d 190KM 140kW od 2018 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Super skrzynia biegów. W połączeniu z tym silnikiem - dobry kompromis - cena / spalanie / osiągi.
Inne : Samochód bardzo komfortowy - dobre wyciszenie i bardzo komfortowe zawieszenie (felgi 17')
Silnik : Stosunkowo niskie spalanie - robię głównie krótkie trasy.
Inne : Dziwne pływanie po drodze przy większych prędkościach
Samochód użytkuję od roku. Ogólnie bardzo udany model. Dobrze wyciszony, wygodne zawieszenie. Elastyczny. Z tyłu trochę ciasny. Bagażnik wystarczający dla rodziny 2+1.
Pierwszy raz jeżdżę dieslem. Jestem bardzo zadowolony. Silnik bardzo elastyczny. kultura pracy ok. klekot słychać tylko na zimnym silniku. Średnie spalanie 7 litrów / 100 km. Głównie jazda po Warszawie (krótkie trasy) i okolicach + raz / dwa razy w miesiącu wyjazd ok. 200 km.
Ta skrzynia to bajka. Zero szarpania (chyba że w trybie sport). Zmienia biegi tak jak powinna. W zasadzie się o niej zapomina. Mam łopatki do zmiany biegów - bezużyteczny gadżet.
Zawieszenie komfortowe ale nie bujające. Auto trzyma się drogi. Odejmuje jedną gwiazdkę za uczucie pływania na autostradzie przy szybkiej jeździe. Cały czas trzeba kontrować kierownicą żeby jechać prosto. Trochę to męczące. Może ASO coś zaradzi.
Auto prezentuje się świetnie. Mam czarny kolor - cóż fajnie wygląda ale tylko po wyjeździe z myjni. Teraz wziąłbym szary
Widoczność ok. Długa maska - słabo widać z przodu. To spore auto - polecam kamerę cofania. Fajna opcja to asystent parkowania. Wziąłem na próbę - myślałem że nie będę korzystał. myliłem się. warto.
Wszystko na swoim miejscu. Polecam dostęp komfortowy - kluczyk cały czas w kieszeni. Mam nawigację plus - więc tę niższą. Wystarcza. W zasadzie korzystam z map goolge przez apple car play. System hi-fi dość przeciętny. Warto chyba dopłacić za Harman -Kardon, ale wtedy trzeba wziąć navi pro.
mam 3 strefową klimę. Polecam.
Z przodu jest ok. Miejsca z tyłu też pod dostatkiem. Mam 180 cm i spokojnie przy ustawionym pod siebie fotelu, siadam z tyłu za sobą. Jednakże jak ktoś chce wozić często pasażerów z tyłu lub często z tyłu jeżdżą osoby starsze, to polecam inny model. W tym ciężko się wsiada do tyłu.
Mam szyby o zwiększonej izolacji. Jak dla mnie super wyciszenie.
Samochód nowy, pakiet serwisowy w cenie. Przy wymianie tarcz i klocków będzie bolało
Bardzo dobre auto, natomiast cena jest przegięciem. Bardzo drogie dodatki.
na razie spokój
na razie spokój