To mój pierwszy rok od kiedy mam to auto. Jeżdząc wczesniej E46 potem E90 takze z 3.0 D uważam że 2 najwazniejsze aspekty zostały popsute.
Nadal zastanawiam sie czy to jeszcze BMW?
E90 dawało mi przyjemnośc z jazdy kazdego dnia, kazde rondo czy ostry łuk to było to czego oczekiwałem.
Tutaj kierownica chodzi tak lekko ze w zasadzie do 100km/h nie czyujesz zakretów.
Nie wiesz co się dzieje z twoimi oponami.
Jeżeli ktoś kiedykolwiek grał na kierownicy z forcefidbackiem to zrozumie, bo do tego mozna to porównac.
Brak informacji przenoszynych na kierownice z drogi. Przez to dla mnie auto nie jest juz jak poprzednie bmw.
Drugim bardzo dużym downgardem jest jego głosność.
Ponieważ wydawało mi sie bardzo głosno to jak jeszcze miałem 2 auta na raz to zmierzyłem pozyczonym certyfikowanym decybelomierzem głośnośc. I odczucia były prawdziwe. F31 z prawie takim samym silnikiem jest 2,5db glosniejsze niz stare E91.
Dla niezorientowanych 3db to jest 2x głosniej.
Inne aspekty sie trochę polepszyłe, ale i tak czekam do końca leasingu i sprzedaje ten złom.
Serducho tego auta jest naprawdę fajne. W e91 miałem ten sam silnik. Pomimo ogólnego niezadowolenia z auta, co do silnika nie mam zastrzeżeń. Trzeba tylko wiedziec że należy przy 200tys rozrząd zrobić.
Skrzynia szybka i płynna, ale niestey nieraz ma dziwne lagi.
Mam wersję xdrive i niestety nie jeździ tak dobrze jak moje poprzednie BMW czy to e91 i czy nawet e46.
Strzał producenta we własne kolano. Nie potrafią wykonać maglownicy. Mam sportową i moderrnizowali ją ze 20x.
Auto jest OK
Mam fotele Merino, troche zagłówek zasłania.
W sropdku wszystko na swoim miejscu. Tak jak powinno być.
Ogrzewanie w zimie włącza się bardzo szybko.
Dla mnie w sam raz.
Głosne jak stare punto, tragedia.
Z tego powodu jak tylko spłace leasing muszę sprzedac to auto.
Narazie bez większych dodatkowych kosztów
Gdyby nie słabe prowadzenie i głosnośc było by wiecej.
Nie poto płaciłem za bmw aby jeździc za karę.
Czujnike w dpf i jakies taqm drobne bledy nieraz wskakują.
Przy przebiegu 50tys nie powinno tego być.
Na razie bez powaznych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 335d 313KM 230kW