Powinna być ocena Bardzo dobrze , nie ma rzeczy doskonałych , auto jest takie na jakie liczyłem , wiedzialem czego oczekuję i się nie zawiodłem , najgorsze są opinie ludzi ktorzy kupili 3 -kę oczekując gand voyagera , jakość auta bardzo dobra , silnik i skrzynia rewelacyjne ,zero usterek , czego chcieć wiecej , patrzyłem na auta bezposredniej konkurencji , ale audi a4 to praktycznie juz stary model i brak takiego silnika , mercedes c , brak takiego mocnego diesla , 335d praktycznie nie ma konkurencji ...
Silnik rakieta , zbiera praktycznie od najniższych obrotów , nie jest cichy , ale ten dzwiek jest mega przyjemny dla ucha , mam wrażenie że tryb odzyskiwania energii to chyba gadzet ... moze się mylę ? ...
czytałem wczesniej opinie o tej skrzyni i potwierdzam pozytywne opinie , pomiedzy wczesniejszym moim autem Laguna 3.0 gt tez w automacie to jest przepaść , reakcja na gaz , szybkośc zmiany biegów niezauwazalna, idealnie zestrojona z motorem
wiadomo , bmw z xdrive , ten kto nie jezdzil , niech sprobuje , naprawdę warto , auto niesamowicie sztywne , twarde , ale i zarazem komfortowe , doskonale tlumi wszelkie wyboje i nierównosci , kierownica z M-paket - rewelacyjna , trybu z wyłączonym ESP nie uzywam bo nie mam gdzie
Do przodu i z boku bardzo dobra , do tyłu taka sobie , trzeba się przyzwyczaic , pomaga kamera cofania ,
wszystko na swoim miejscu , dokladnie tam gdzie bym sobie tego życzył , schowków nie ma za dużo , ale przeciez to nie van , niechowająca się nawigacja to dla mnie jedyny mankament w kokpicie ona po prostu tam pasuje jak wrzód na d..ie , Seria 5 ma zdecydowanie ladniejszy kokpit , ksiegowi oszczedzali czy co ?
Bardzo dobrze , zarówno z przodu jak i z tyłu
przód , rewelacja , Sportowe siedzenia doslownie są przyklejone do ciała , auto nie jest stworzone dla ludzi o wielkich gabarytach , ale z tyłu też tragedii nie ma , tylne siedzenia są dosyć glebokie , tak ze dla wysokich osób też jest ok ,
auto , jest dla mnie wyciszone w sam raz , tego własnie oczekiwalem , niektórzy narzekają ze jest glosny , ale ja chcialem slyszec ten klang , i dla mnie jest ok , dzwiek silnika naprawdę przyjemny dla ucha , poza tym nic nie skrzypi i nie trzeszczy ,
jak na 313 km , pije srednio 8 l , uważam ze to rewelacja , poza tym normalne koszty użytkowania , oleje filtry itp , nie odbiegają od innych aut tego segmentu
auto nowe nie jest tanie w zakupie , ale kupilem paromiesięczne juz za przyzwoitą cenę i wtedy Stosunek jakość/cena jest ok
nie bedę się rozpisywał bo do tej pory żadnych . kropka.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 335d 313KM 230kW