Ocena kierowcy - BMW Seria 3 F30-F31-F34 Touring

Conor, 5 lat temu
Silnik 2.0 318d 143KM 105kW
Rok produkcji 2013
BMW Seria 3 F30-F31-F34 Touring 2.0 318d 143KM 105kW 2012-2015 - Oceń swoje auto
Przejechałem tym autem ponad 30tys km i nie zmieniłbym go na inną markę tego samego segmentu może z tego względu, że trochę jestem zakochany w BMW. Auto daje dużą frajdę z jazdy (autostrada) i jest bardzo komfortowe, jeżdżę trasy po 60km i czasami 800. W porównaniu do e46 320d czuć różnicę w prowadzeniu (wydaje mi się, że to sprawa elektrycznego układu kierowniczego). Ogólnie auto godne polecenia !
Bardzo dobra elastyczność ale troszkę jest jakby ospały. Ja wybrałem ten silnik tylko ze względu na koszty utrzymania(Dania) lepszym wyborem jest wariant 184KM
Jestem zaskoczony przełożeniami tej skrzyni co daje bardzo niskie obroty lecz teraz wybrałbym zdecydowanie automat
Perfekcyjne
Duże lusterka boczne dają na prawdę dobrą widoczność, ale w lusterku środkowym z rozłożonymi zagłówkami z tyłu nic nie widać.
Bardzo dobrze działa wentylacja i szybko się nagrzewa tylko w trybie auto klimatyzacja chodzi cały czas
Spokojnie wystarczy miejsca dla 4 dorosłych osób
Moim zdaniem jest dobrze
Staram sie sam wymieniać części eksploatacyjne i nie mam porównania ponieważ drugie auto jest tej samej marki
Mogłoby być troszke taniej ale jakość jest na poziomie
Jak na razie brak
Brak