Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Touring E91
Przeniesienie napędu
: skrzynia biegów - haczy
Układ elektryczny
: zamkni drzwi
Za te pieniądze można mieć ciekawsze auto. Mam je prawie od nowości. Silnik (N47 - poczytajcie o jego wadach)mało pali ale nie przejedzie 200 tyś km, ponieważ wcześniej zerwie mu się łańcuch - wada materiałowa. Serwis zdiagnozował problem w moim aucie i zaproponował mi naprawę za 15 tyś PLN a samo auto jest warte 50 tyś - szok. Nie kupujcie auta z tym silnikiem. BMW robi teraz tandetę. Jeśli kogoś nie stać na nowe to lepiej nie ryzykować kupując auto używane - koszty usuwania awarii rujnują.
Silnik jest z jednej strony zaletą a z drugiej największą wadą tego samochodu. Pali mało (nawet 5l ON/100km) ale ostatnio powiedziano mi w serwisie ASO, że muszę wymienić łańcuch rozrządu razem z wałem za 15tyś PLN !!! Te silnikiem (N47) mają wadę. Łańcuch ulega zerwaniu przy około 200 tyś km. Objawem jest charakterystyczne \"szuranie\" łańcucha powyżej 1500obr/min.
Fatalnie. Skrzynia \"haczy\" - zwłaszcza przy włączaniu pierwszego biegu. Na wolnych obrotach lewarek drga jak w starym dieslu.
Tutaj rewelacja - auto pewnie się prowadzi zwłaszcza w zakrętach. Mam zawieszenie M-technic
Jest ok
Średnio
Jak na auto tej wielkości jest w nim mało miejsca. Z tyłu wygodnie siedzą tylko dzieci.
Ok
Rewelacja spalanie nawet 5 L ON/100km na trasie. W mieście pali około 7L/100km
To już nie te BMW co kiedyś. Tandeta w ładnym opakowaniu
Słabo. Wymieniłem już koło pasowe i tłumik drgań, ostatnio zepsuł mi się zamek od strony drzwi pasażera. Skorodowały mi i nie trzymają podpory gazowe klapy bagażnika - auto trzymam cały czas w ciepłym garażu. Dla porównania mam też Corsę D 2007 - stoi cały czas pod chmurką - i taki problemy są jej obce...
Silnik - katastrofa
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 320d 177KM 130kW