Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Touring E91
Okres użytkowania:
niecały rok
: Przyspieszenie i spalanie
Super auto
2.0d na spokojnie wystarczy do tego modelu, aby sie sprawnie i szybko poruszać po drogach, na autostradach tym bardziej. Mam rocznik 2006 nie wiem czemu nie moge ustawić 2006
Musiałem sie trochę przyzwyczaić do skrzyni, biegi wchodzą płynnie z wyjątkiem jedynki trzeba siły użyć, skrzynia 6 biegowa elastyczna po jedynce reszta biegów wchodzi bezproblemowo, na każdym biegu płynnie przyspiesza
Pierwsze BMW w moim życiu i jestem pod wrażeniem z jaka łatwością to auto sie prowadzi mimo napędu na tylna oś kontrola trakcji cały czas czuwa nad samochodem, zakrety pokonuje idealnie, promien skrętu na 5 przydaje sie w wąskich uliczkach i przy parkowaniu
Touring wiec poprawiona widoczność do tylu, mam parktronic wiec za dużo nie trzeba patrzeć przy parkowaniu
Wszystko pod ręka, nie mam multifunkcji a i tak obsługa radia nie wymaga oderwania oczu od drogi
W zimie moment sie nagrzewa, szyby odmarzaja raz dwa, w lecie tez bez problemów radzi sobie ze schlodzeniem wnętrza
Dla kierowcy miejsca sporo, na spokojnie można jeździć 4 osoby, jednak w piątkę już nie jest tak kolorowo dla pasażerów z tylu. Fotele można regulować w wielu płaszczyznach wiec nawet wysocy kierowcy znajda swoje ulubione położenie, jedyny minus to dość mały bagażnik jak na kombii
Trochę trzeszczaly plastiki w środku ale wystarczył preparat i problem z głowy, jeśli chodzi o silnik to jest dobrze trochę głośniej sie robi przy 170, mały szum powietrza przy normalnej jeździe także plus za to
Jeśli chodzi o spalanie to jestem miło zaskoczony, samochód pali mniej niż audi A4 lub passat z 2.0 tdi i daje sobie z nimi radę na światłach, z napraw nic odpukac jedynie wymienilem zarowke z przodu
Tylko wymiana zarowki
Nic odpukac