Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Touring E91
Przebieg:
169 tys. km
Okres użytkowania:
3 lata
: Dynamiczny silnik, BEZAWARYJNOŚĆ, \"nic nie trzeszczy:))\"
Silnik jak niektórzy dostrzegą podstawowy:)Jednak pomimo tego zaskakuje dynamiką, daje poczucie że koni jest znacznie więcej.Diesel przed rozgrzaniem jak pisze większość klekocze.Daje opinię doskonale bo jak na ten silnik i tego co się po nim człowiek spodziewa jest doskonale.
Manualna, przełożenia krótkie, może pierwszy bieg mógłby wchodzić lżej.
Fenomenalny układ jezdny,jeśli raz spróbujesz jazdy w zakrętach zakochasz się na \"amen:) runflat - opony letnie doskonałe czucie drogi, ale za cenę gorszego komfortu niż na zwykłych zimówkach.
Nie mam z tym problemów, czujniki parkowania na wyświetlaczu bardzo dokładne, nie raz mnie uratowały:)
Doskonała, pochwała dla i- drive.Minus za przełączniki szyb, chcąc otworzyć przednią uruchomisz tylną:)
Mam opcję przewietrzania wnętrza -przydaje się w lecie na słońcu. Zimą mimo że nie mam ogrzewania przedniej szyby, program odszraniania szyby przedniej diała szybko.
Z przodu dobrze, z tyłu... no cóż rodzina się powiększyła więc rozglądam się za x3:)
W aucie siedzi się tuż nad ziemią, więc wkładanie i wyciąganie dziecka z fotelika -zaczynam czuć kręgosłup he he:)
Jak na wstępie napisałem podstawowy i napiszę że dynamiczny silnik, ma jeszcze tę wspaniałą zaletę -NISKIE SPALANIE. Zrobiłem nim dużo kilometrów i wiem o tym silniku niemal wszystko.Serwisowanie w BMW co około 30 tys km -200PLN, olej leje poza ASO, klocki i tarcze tył ASO około 2000,Przy jeździe non stop w mieście i w mrozy nie przekroczycie poziomu 7l!NIGDY!:)
Kupiłem 3 letniego z przebiegiem 110000, za równowartość 60000PLN, nic nie dokładam oprócz eksploatacji!!
Cechą tego samochodu jest \"samonaprawialność\":)Miałem kłopot chwilowy : samoczynnie ryglującym się zamkiem centralnym, wpisem na wyświetlaczu że coś nie tak z wspomaganiem kierownicy i systemem kontroli trakcji przy przyspieszaniu w zakrętach - i po za paroma razami takich ostrzeżeń - same znikały bez konsekwencji.DPF nie daje znać na razie:)Słychać powoli dwumas, mówią że jeszcze czas...:)wytarta dźwignia zmiany biegów
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 318d 143KM 105kW