Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Touring E91
Okres użytkowania:
3 lata
Przeniesienie napędu
Układ elektryczny
przez ponad 3 lata auto zdążyłem poznać naprawdę dobrze przejechałem jakieś 100tyś tym autem
i stwierdzam z całą stanowczością ze jest to auto bezawaryjne jak toyota tylko w reklamie a BMW w rzeczywistości
owszem nie obyło się bez drobnych usterek takich jak wymiana cewki zapłonowej na 3 cyl i czujnika położenia wałka rozrządu wszystko jest dziecinnie proste i można zrobić to u siebie w garażu. Poziom jazdy i jakość wykonania spasowania materiałów jest doskonała. silnik jest dość dynamiczny (dość) ale w zamian za to oferuje najmniejsze spalanie w tej wersji i dużą trwałość rzędu 400-500 tys km układ jezdny jak to BMW doskonały
Reasumując warto kupić bo ten samochód daję staysfakcję z jazdy jest lepszy od konkurencji Audi A4 lexusa IS czy Mercedesa C zresztą to nie tylko moja ocena.
daje 5 gwiazdek bo to jeden z lepszych na świecie benzyniaków
sztywno precyzyjnie
Super jak w każdej BMW
nie łapie rdzy
jak makiem zasiał
osobisie I drive mi odpowiada i sterowanie zmiana celu jazdy na autostradzie przy 160km/h nie jest problemem
wszystko jest super bardzo przemyślane
jak jestes wysoki pow 190cm to z tyłu nie jest za wesołó
jak pisałem wersja silnika 318i 143KM jest najtrwalsza i najbardziej ekonomiczna z rodziny 2.0
jest w czym wybierać zdarzają sie zadbane egzemplarze nie szukać z niskim przebiegiem bo to może być mało realne po 8 latach ale w granicał 200tys to jest jak nowy
cewki padają i czujniki położenia wałka koszty naprawy bardzo małe
Nie występują
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 318i 143KM 105kW