: Jesl ikjtoś planuje zakup używanego - szczerze polecam. Auto z 2007r prawie 200tys przebiegu, jedyny wizyty w serwisie tylk oan wymianę części ekxploatacyjnych, żadnych usterek - silnik, zawieszenie, drobiazgi, elektryka, komplenite nic przez 200tys (!), w koncu szykuje się wymiana sprzęgła :) Spalanie na trasie - 3.6 litra przy 90km/h ! Ale kto by jeździłtakimi prędkościami.... ;) przy 130-140 na 6biegu około 5-6litrów, w mieście 7.5-8.5 litra przy średnio dynamicznej jeździe, przy ciągłym wciskaniu weźmie 9 i wiecej ale co się dziwić :) jak na te osiągi, spalanie jest śmieszne. Raczej twarde zawieszenie ,z tylu mogłoby być ciut więcej miejsca na nogi, pasażerowie narzekają, że się \"wpada\" i ciężko wysiaad, ale wyważenie mas 50/50 - nic za darmo :D Nie polecam run flatów na nasze drogi - auto pływa w koleinach. Na 18\" oponach Pirelli komfort wysoki, nie trzepie na dziurach :) Dynamika, prowazdenie - majstersztyk! spokojnie można jechać )anwet dieslem) na tor i mieć kupę radochy z zamiatania tyłem bez trakcji :) Jeździłem przed zakupem (przez parę dni każdym modelem bo miałe mtaką oakzję)Lexusem Is, Audi a4, Alfą 159 i Mercedesem C. Is całekim, ale spalanie przy podobnej mocy po mieście to około 12-13litrów, dynamika słabsza. Alfa całkiem ok, ale w testowanych modelu wystąpial poważna usterka więc bałem się, że i w mojej może wysdtąpić, Audi a4...tu nawet nie ma co porównywać bo to w ogólnei nie ten poziom samochodu, jedyne co na plus to, że się może podobać stylsityka nadwozia, cały układ jezdny, dynamika etc to nie ta liga :) Mercedes bardziej komfortowy ale silnik mimo podobnej mocy o niżsej dynamice i kulturze pracy. Reasumując, jak dla mnie, nie am konkurencji w tej klasie jesli ktoś szuka auta z dobrą dynamiką niskim spalaniem, a chce auta nie tylk od przemieszczanai się z punktu a do b .. :)
Jeśli ktoś planuje zakup nowego, polecam F30, w porównaniu z konkurencją (którą też już jeździłem bo planujęzakup nowego) nadal bez poroównania lepsze :)