Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Limuzyna E90
97 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Nie kupiłby ponownie
: Brak składanej tylnej kanapy.
Silnik benzyna 150 KM (nie 170KM) nie wiem czemu nie ma w wyborze takiego dostępnego, w każdym bądź razie bardzo elastyczny z dobrym przyśpieszeniem na każdym biegu.
Biegi dobrze wchodzą, acz wsteczny i jedynka nie zawsze prawidłowo wskoczy (raz na 20 razy)
Przy 130 do 170 km/h bardzo podatny na wiatry boczne. Bujanie sprawia jakby miał wylecieć z drogi. do 100km/h całkiem nieźle, około 200 km/h bujanie także jakby ustąpiło.
Bardzo zła widoczność w bocznych szybach. Nawet bez pasażera przy skręcenie w lewo trzeba się gimnastykować, żeby zobaczyć czy nie nadjeźdża coś z prawej. Za krótka szyba boczna i słupek wszystko zasłania. Do skrzyżowania trzeba podjeźdżać jak ciężarówką.
Ergonomia ok.
Bardzo fajne nawiewy i jeśli nastawiamy na szyby, to nie dmucha nam z innych i faktycznie powietrze ma zadaną temperaturę i kierunek
Ogólnie ok, brakuje mi tylko podnóżka pod kolana.
Jeśli chodzi o bagażnik to bardzo przestronny, jednak brak składania tylnej kanapy całkowicie dyskwalifikuje sedana. Następnym razem kupie tylko kombi
Wyciszenie dobre, słychać tylko fajne brzmienie silnika
Zużycie paliwa już pisałem. Ceny przeglądów i napraw bardzo wysokie. Dla przykladu kupiłem wygłuszkę pod maskę i kosztowała 240zł. Przypuszczam że w innych autach kosztuje takie coś do 100zł. Aż boję się wymiany oleju. Za amortyzatory przód nieutoryzowany serwis zawołał 1000zł za nieorginał plus koszt montażu około 250zł za jeden.
Za krótko jeżdżę by oceniać
- zużycie paliwa dla silnika 320si 173KM 127kW