Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Limuzyna E90
257 tys. km
Okres użytkowania:
2 lata
: Dynamiczny i bardzo oszczędny
Fajne auto,bardzo komfortowe i ekonomiczne, trochę mały bagażnik,
trwałe zawieszenie, super siedzenia sportsize,
Dość żwawy, bardzo ekonomiczny -przy mojej spokojnej jeździe średnia oscyluje wokół 6l/100km, polecam wersje 143KM -dużo mniej pali od 129KM i 150KM , nie też w niej valvetronika (129km i 150 km mają)
Nie mam żadnych uwag, 6 biegów, dodatkowo auta produkowane po wrześniu 2007 mają wskaźnik podpowiadający zmianę biegów,
Świetne wyważenie auta sprawią ,że na zakrętach auto jest wklejone w drogę, polecam wersje z elektrycznym wspomaganiem (chyba też po 09.2007)
4 osoby podróżują w komfortowych warunkach ,polecam wersje z wysuwanymi uchwytami na kubki ,workiem na narty (dzielone rozkładane tylne siedzenia), super siedzenia sportsize (mają pompowane boczki,wysuwane podpory
Wszystko pod ręką (jak masz wysuwane uchwyty na kubki w desce),
siatki w tylnych oparciach,dodatkowy schowek pod włącznikiem świateł,regulowany podłokietnik,
Polecam wersje z klimatronikiem który obejmuje 3 strefową,pełną i niezależną regulację temperatury (kierowca,pasażer i tylna kanapa)klimatyzowany schowek w podłokietniku(latem chłodzi zimą grzeje),funkcja REST -odzysk ciepła na zgaszonym silniku dzięki elektryczne pompie wody, podgrzewaną przednią szybę z czujnikiem zaparowania, czujnik jakości powietrza, oraz funkcję MAX chłodzenie
4 osoby mają komfortowe warunki -5 gorzej
W aucie nawet przy dużej prędkości jest cicho,
Części do najtańszych nie należą -jednak jest dużo używanych i zamienników ,na szczęście awarie zdarzają się bardzo rzadko.
Kupując używane auto ten stosunek jest dobry -jednak patrząc na cenę nowego nie jest już tak różowo
Nie ma z tym problemu
Nie miałem żadnych, auto ma dzisiaj prawie 260000km- ja zrobiłem 54000km -wymieniałem tylko rozrząd(przy 255000 -800zł za całość oleje,fitry i raz świece,
- zużycie paliwa dla silnika 318i 143KM 105kW