Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Limuzyna E90
Przebieg:
25 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Jest to samochód stworzony dla kierowców. Perfekcyjnie zestrojona automatyczna skrzynia biegów. Zawieszenie bardzo twarde, ale w końcu jest to samochód dla ludzi dynamicznych a nie dziadków. Za to trakcja bez zarzutu. Polecam każdemu - nie ma porównania do aut klasy średniej wszelkiej maści, typu passat, avensis, insignia, mondeo, czy nawet c klasa. Jedyny poważny konkurent to a4, ale to już kwestia gustu. Brak najwyższej oceny za dość wysokie spalanie, jak na taki silnik - średnio prawie 9l/100. Tak czy inaczej każdemu, kto lubi jeździć polecam to auto
Jak na nasze drogi wystarczająca moc.
Automat perfekcyjnie zmienia biegi - nie ma lepszej skrzyni. Nawet DSG od VW lepiej nie pracuje, a mogę to ocenić bo wcześniej miałem passata
Perfekcyjnie zestrojone, bardzo twarde zawieszenie. Nie każdy to lubi, ale w końcu bmw to nie auto dla dziadka - dla nich są mercedesy:)
Tu akurat są małe deficyty - czujniki parkowania się przydają
Jak na BMW przystało - wszystko stworzone pod kierowcę
Klima działa bez zarzutu, przede wszystkim nie za mocno.
Przód - wystarczająco, tył - trochę mało miejsca, ale to nie mój problem:)
Są bardziej wyciszone samochody, ale nie to jest decydujące
Tutaj niestety kiepsko - przy stosunkowo normalnej jeździe (średnia prędkość 70 km/h) spalanie 9 l. Jeśli chodzi o przeglądy to polecam wszystkim pakiet ultimate od BMW. Kosztuje sporo przy zakupie, ale do 6 lat nie martwimy się o nic.
Za krótko go mam aby to ocenić
Za krótko go mam aby to ocenić