Moją BWM e46 330xd utrzymuje w idealnym stanie jest to bardzo drogie w utrzymaniu auto, niekiedy zastawaniem się po co wydaje tyle pieniędzy na Auto z 2004r, ale gdy patrzę na nią to poprawia mi się humor, znalazłem ja w Niemczech koło Berlina, wpadła mi o oko i tak została przygarnięta przeze mnie, pełna opcja M-Pakiet, H&K, i wiele innych bajerów w wyposażeniu, i serce 3.0xd 204km ciąg tego 6 cylindrowego diesla robi wrażenie, każdą trasę pokonuje bezproblemowo wyprzedzanie tym autem to przyjemność gdy jadę nie ma dla mnie żadnej konkurencji, napęd również bardzo dobrze radzi sobie w trudnych warunkach, posiadać i jeździć takim autem to prawdziwa przyjemność.
Niezawodna odrzutowa jednostka idealnie komponuje się z masą pojazdu.
Bardzo wysoka kultura pracy skrzyni automatycznej
Poezja inżynierowie BMW wiedzą czego oczekuje klient i dostarczają mu luksus prowadzenia w każdym calu.
doskonała jak na małe i ciasne e46.
Idealnie połączenie pięknego wnętrza z funkcjonalnością.
W mroźne dni nagrzewa się dosyć szybko.
Auto eksploatuje w większość sam jest wygodne, fotele sporty siedzi się przyzwoicie,
Tłumi dźwięk naprawdę bardzo dobrze.
Spalanie 330xd cechuje się w granicach 8- 10 L przy średniej jeździe.
Bardzo drogie są zadbanie egzemplarze, mam dbam i nie żałuje to auto nie ma konkurencji prawdziwy rarytas.
BMW ciągle serwisowane i nie dopuszczam do jakiegokolwiek zaniedbania wszystko robię gdy coś się odzywa.
Wiem o urywających się klapkach, ale nie mam ku temu obaw wszystko zostało na swoim miejscu, serwis pilnuje wszystkich drobiazgów.
- zużycie paliwa dla silnika 330 Xd 204KM 150kW