Silnik tego auta to żywa legenda. Potężna moc przy umiarkowanym zużyciu paliwa. Najmocniejszy punkt tego auta.
Jak w reklamie DSG: \"automat- tak, ale zmiany biegów nie wyczujesz\". Byłem zaskoczony jak zmienia biegi. Przy silnym mrozie trzeba jej dać chwile żeby się rozgrzała.
Prowadzi się rewelacyjnie. Auto jest dość ciężkie i to czuć (1800kg). Hamulce bez zarzutu, dość szybko się zużywają. Zawieszenie po 200tyś wymaga kilku napraw (głównie przód).
Bez zarzutu.
Trójka nie jest dużym autem i dla osób powyżej 180cm wzrostu polecam raczej piątke. Fotele bardzo dobrze trzymają. Deska rozdzielcza to wzór ergonomii.
Szybko się nagrzewa nawet zimą (zaskoczony). Wiatraczek czasem lubi poszumieć mocniej niż powinien.
Nie jestem dużym facetem (172cm) i dla mnie jest dużo miejsca z przodu. Z tyłu miejsce na nogi nie zachwyca. Touring oferuje sympatyczny bagażnik. Roweru tam się raczej nie włoży, ale dla 3 osobowej rodziny nic więcej nie trzeba.
Na pochwałę zasługuje dźwięk silnika jaki słychać w kabinie (zupełnie jak nie diesel). Auto jest dość grube (drzwi i blacha ogólnie) i ma świetne uszczelki (czuć klasę auta..) dzięki czemu żadnych szumów w srodku nie ma. Przy predkości powyżej 160kmh pęd powietrza mocno wyczuwalny na przedniej szybie.
Na trasie można się zmieścić w 6.5/100. W mieście latem 8.5/100. Przy mroźnej zimie w mieście 10.5/100. Nawet przy baardzo mocnym wciskaniu ciężko przekroczyć 11/100.
330xd nie jest tanie - również w eksploatacji.
Jak na razie brak.
Sporo części do wymiany w zawieszeniu (tyle że to nie usterki).
- zużycie paliwa dla silnika 330 Xd 204KM 150kW