Witam
Kupiłem to auto po długich poszukiwaniach.
Na początku kierowałem się niezawodnością mazdy 6,ale jak poczytałem o problemach z karoserią tego modelu to sobie dałem spokój.Na szczęście mój trop poszedł inną drogą i przystałem na BMW.Długo szukałem odpowiedniej.Najpierw miała być e39 w touringu i oczywiście w 3 litrowym dieslu,ale ta bryła jest już trochę starodawna,e46 jest zgrabniejsza i ma ponadczasowy wygląd.Kupiłem i jestem bardzo zadowolony.Jakość wykonania,wyposażenie,ergonomia,nic nie skrzypi,nie stuka,nie puka.Silnik marzenie,bardzo szybki,zrywny,idzie od najmniejszych obrotów.Duży moment obrotowy,małe spalanie.Mimo,że to automat to w mieście mi pali do 9-10 litrów max.na krótkich odcinkach. Jeśli miałbym jeszcze raz kupować samochód to z pewnością to będzie BMW.Bo co innego?Mercedes - rdzewieje.Audi - FWD,na dodatek TDI 130km to mało,a ten 2.5tdi to trup,zakup 3.0tdi quattro to duży koszt i większe spalanie,a do tego problemy z rozrządem.Jak dla mnie w tej cenie nie ma alternatywy dla e46 3.0d.
Rasowy dźwięk jak na diesla rewelacja.Niskie spalanie i świetne osiągi.Idzie do przodu od niskich obrotów.Do setki niecałe 8 sekund.Jak na rodzinny wóz jest świetnie.
Automat - fajna zabawa steptroniciem.Po włączeniu na S auto idzie jak przecinak.Jak na razie odpukać,żadnych problemów.
BMW i wszystko jasne.Na zakrętach trzyma się jak przyklejony,Czuły układ kierowniczy.Autko jest bardzo zwrotne.
Na przód i boki bardzo dobra widoczność.
Natomiast z cofaniem gorzej,bo jest trzeci zagłówek,który trochę utrudnia.
Wszystko jest na swoim miejscu.
Bardzo łatwo można ułatwić żądaną temperaturę.
W największą zimę można zrobić sobie saunę,a w lato fajny chłodzik.
Trochę mało miejsca z tyłu,ale i tak lepiej niż u konkrencji!Na 4 osoby w zupełności wystarcza.
Przy 180 słychać szum powietrza,ale to normalne.
Bardzo dobrze wygłuszone wnętrze.
Spalanie to jeden z największych plusów tego samochodu. Średnio 8 litrów.Na trasie 6-6.5.Miasto do 10 max.
Przy takich osiągach i automacie to rewelacja.
Po 15 000 nic nie uległo awarii.
Odpukać,ale nic jeszcze się nie zepsuło.
- zużycie paliwa dla silnika 330 d 184KM 135kW