: Silnik zapewnia przyzwoite osiągi i nie pochłania ogromnych ilości ropy
Jestem bardzo zadowolony
Silnik mocno skomplikowany, dużo elektroniki i ciężki dostęp przy naprawach, ale odwdzięcza się dynamiką, niskim spalaniem i kultura pracy
Bardzo dobra, 6 bieg przydaje się na autostradach
Bardzo bezpośredni
Wszystko widać jak należy
Jest OK
Brak nawiewu na tył
Jest wystarczająco dużo miejsca dla 4 osób nawet na bardzo długą trasę
W Audi A4 B6 i A6 C5 jest ciszej
Auto mam już ponad rok i chętnie podzielę się moimi wynikami, a oto kilka przykładów:
Jazda w dużym mieście - spalanie zależy od miasta i natężenia ruchu, ale oscyluje w granicach 7-9l
Trasa autostradami 130-150 km/h, 2 osoby i pełny bagażnik - spalanie oscyluje w granicach 5.8-6.1,
Trasa lokalnymi drogami krajowymi prędkości 80-100 km/h sam kierowca, praktycznie bez wyprzedzania - spalanie 4.8-5.2l
Ale największym zaskoczeniem była trasa na wakacje Warszawa - Albania 3300km w obie strony, przejazd autostradami po 150km/h, bardzo wysokie góry, klimatyzacja non-stop, 5 osób i bagażnik załadowany po dach spalanie 5.3l
Teraz trochę o aucie, na chwile obecną ma 12 lat i przejechane 390.000km silnik pracuje bardzo ładnie, leje olej Castrol 5w30LL04, którego praktycznie nie ubywa i wymieniam go co 15.000km, identycznie jak to robili poprzedni właściciele, opony letnie to dunlop sport bluresponse 205/55r16 na oryginalnych 16" felgach
*Podane wartości spalania podałem z komputera, lecz z tego co zauważyłem robiąc pomiary na dystrybutorze to zawyża on o ok 0,2-0,4l
Dość duże koszty utrzymania, ale jakość wzorowa
Zdążają się i to nie rzadko, ale nie było problemów z usunięciem i nie pochłonęły większej ilości pieniędzy
Jak na czas się usuwa drobne usterki to duże się nie pojawiają - bo o BMW trzeba dbać !
- zużycie paliwa dla silnika 320 d 150KM 110kW