Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E46 Touring

Ogólnie... db auto., 8 lat temu
Silnik 320 d 150KM 110kW
Rok produkcji 2002
BMW Seria 3 E46 Touring 320 d 150KM 110kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Silnik : Bdb osiągi przy niskim spalaniu.
Karoseria : Korozja
Ogólnie db inwestycja. Więcej poniżej...
Kupując auto z ty silnikem warto zrobić min. jedną rzecz - pozbyć się tzw. klapek w kolektorze ssącym, zagwarantuje nam to, że nawet przy dużym przebiegu silnika pozbędziemy się głównej przyczyny poważnych awarii silników M47. Sam silnik i jego osiągi na bdb poziomie i to przy umiarkowanym apetycie na paliwo. Warto zainwestować w jakiś bdb olej silnikowy np. Milleres.
Dla mnie jak najbardziej ok. Posiadałem szkrzynie 5cio biegową.
Świetne prowadzenia samochodu ! Posiadałem wersję z zawieszeniem M-Technik i naprawdę była rewelacja.
Jest bdb... ale czujniki cofania się przydają ;)
Fan BMW będzie w siódmym niebie.
Tu mogło być lepiej. Klimatyzacja automatyczna mało precyzyjna. Dodtkowa możliwośc regulacji "poboru powietrza" na środku deski rozdzielczej między nawiewami, komplikuje sytuację (często tam grzebałem aby dobrać właściwą temperaturę). Przy 4-5ciu osobach w aucie często parowały szyby (a filtr kabinowy zmieniałem raz w roku na tzw. węglowy).
Jak dla mnie ok. Jeśli ktoś lubi być "obejmowny" przez wnętrze. Jednak często spotykałem się z opinią, że jest po prostu ciasno.
Z dieselkiem pod maską Lexus to nie był, ale nażekać nie ma na co.
Spalanie na bdb poziomie. Koszt części (a używałem tych z górnej półki Meyle HD, Lemforder, Bilstein, OEM) może narobić bałaganu...Przykład ? dwa przednie wahacze około 1000zł ;)
Problemy z otwieraniem szyby bagażnika za pomocą przycisku pod wycieraczką - uszkodzona wiązka przewodów... więcej problemów brak.
Zakwalifikuje tu korozję... niestety lubi ona e46. Przednie błotniki, tylna klapa, spody drzwi, maska w wersji z xenonem. Trzeba szybko reagować.
BMW Seria 3 E46 Touring