Doskonałe auto dla kogoś kto lubi jeździć, mój ezgemplarz jest z początku produkcji wersji poliftowej czyli 09/2001 i bardzo dobrze się sprawuje. W wyposażeniu ma wszystko czego nawet nowe auta nie mają jak np. wbudowaną nawigację, TV, telefon, skórę, klimatronik i mase innych dodatków.
Auto bardzo dobrze się \"zbiera\", spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie w trasie nawet potrafie zejsc jadąć \"eko\" czyli do 120 km/h w granicach 5.2 l/100 km, w mieście ok 7-8 l/100 km choć wiadomo jak zechce poszaleć od świateł do świateł to i 10 spali. Jak narazie odpukać żadnej awarii silnika nie miałem.
Skrzynia dla mnie bardzo precyzyjna. I ma dobrą elastyczność np. na 4 biegu zbiera się od 80-160 km/h
Z zawieszeniem to już jest różnie na poskich drogach, w koleinach troche potrafi rzucic autem ale to BMW i tył napęd więc trzeba się z tym liczyć. U mnie musiałem wymienić amortyzatory przód, wahacz prawy przód i wahacz lewy tył(ale to z mojej winy - za bardzo przesadziłem na zakręcie i poleciałem bokiem w krawężnik).
NIe narzekam może dlatego, że dużo jeżdże i dla mnie nie ma problemu z parkowanie każdym autem czy małym czy dużym. Szyba z przodu jest z boku też lusterka są więc widoczność jest :P
Dla mnie wszystko jest pod ręką, auto dopasowane do kierowcy więc daję 6.
Wszystko działa bez zarzutu, wymieniłem tylko czujnik od temperatury koszt 200 zł, i teraz hula, aż miło, brak poważnej awarii.
Jeżdżę sam więc dla mnie miejsca jest aż za dużo, z tyłu praktycznie nikt nigdy nie jeździ więc opinni pasażerów nie znam choć myślę ze dla 4 osób samochód w sam raz!!! Lub dla małej rodzinki bo bagażnik ma wystarczająco duży.
Czasami coś tam słychać ale ogólnie jadąc w trasie jest przyzwoicie z prędkościami 100-150 km/h można spokojnie rozmawiać.
Dla mnie bardzo mało pali jak już wspomniałem potrafię się w trasie zmieścić w przedziale 5-5.5 l/100 km ale to wszystko zależy od stylu jazdy choć potrafię i zrobić żeby palił 10 i więcej. Chociaż tak przeciętnie miasto 7-8 l/100 km trasa 5-6 l/100 km
Nie jest tani ale za to co oferuje to warto kupić sobie taki woz, prezentuje się świetnie, a jeszcze lepiej jeździ, wykonanie dla mnie na wysokim poziomie, materiały rewelacyyjne (u mnie w BMW dzwi fotele kierownica jest skórzana). Części trochę droższe niż do innych aut. np wahacz przód dobrej firmy conajmniej 400 zł, klocki przód 200 zł. Ale myślę, że warto zapłacić za to ten samochód tyle warty jest tego!!!
Mój samochód sprawuje się bardzo dobrze nigdy mnie nie zawiódł zawsze odpala, po za częściami eksploatacyjnymi nie wymieniałem nic z braku potrzeby.
Kompletnie bezawaryjne auto a to co czasami z nim robie to aż dziwne tak dzielnie się trzymać. BMW to jednak klasa sama w sobie
- zużycie paliwa dla silnika 320 d 150KM 110kW