Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E46 Touring

Olek3, 13 lat temu
Silnik 320 d 150KM 110kW
Rok produkcji 2001
BMW Seria 3 E46 Touring 320 d 150KM 110kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik bardzo elastyczny , doskonały moment obrotowy ,bardzo niskie spalanie(oczywiście jak na 150 KM)
Zawieszenie : pękły sprężyny przy tylnym zawieszeniu.Poszło trzy i pół stówy ale z ciekawości zapytałem o koszt do np.Fokusa -ten sam
Silnik rewelacja a szczególnie jego elastyczność.Mógłby być trochę cichszy (banzyniaki ciszej chodzą)ale w porównaniu z dieslami jest O.K.
Bieg wsteczny czasami ciężko wchodzi.
Perfekcja w każdym calu.Tak zestrojonego zawieszenia w innych samochodach próżno szukać.Naprawdę daje radość z jazdy.
Przynajmniej dla osoby o wzroście 175 cm.
Wolałbym żeby przełącznik do odsuwania szyb był umieszczony na drzwiach.
Daje radę w każdych warunkach pogodowych.Szybko schłodzi ,szybko zagrzeje ,szybko odparujesz szyby.Nie narzekają ani ci z tyłu ani ci z przodu.
Z przodu doskonale natomiast z tyłu przeciętnie.
Kilka słów o spalaniu które podaję niżej.Pozycja nr.1 i 2 dotyczy samochodu obciążonego co najwyżej 2 osobami w małej aglomeracji.Poz.nr. 3 to samochód obciążony na max.styl jazdy zmienny.Testowałem również na odcinku 800 km jazdę pozwalającą na min.zużycie paliwa-wynik to 5.3/100km, ale to nie jazda tylko mordęga(nie po to kupujesz sam.150 KM)Z napraw była wymiana tylnych sprężyn zaw.Koszt 350 zł z montażem (Sprężyny Lesjofors)
Kupowałem w 2008 r wydawało mi się drogie ale jak widzę sąsiada non stop grzebiącego przy passacie(2002R) czy słucham ile to szwagier musiał już dołożyć do scenica bo z wszystkim trzeba do ASO to myślę że może to BMW nie było takie drogie.

On - zużycie paliwa dla silnika 320 d 150KM 110kW [l/100km]

6,7