Bardzo dobry samochod - goroco polecam dla nieduzej rodziny czy aktywnej osoby bedzie jak znalazl, swietnie wygloda (na dobrych felgach juz wogole magia *moje17 chromy*Aralli :S ) i jeszcze lepiej jezdzi, bardzo oszczedny i wygodny
Najlepszy samochod jaki mialem do tej pory i najlepszy jaki bede mial az do nastepnego tez Bmw-u
Pozdrawiam
Silnik rewelacja jak to Bmw 150 bhp i od 2k obrotow ciagnie jak rakieta :P na autostradzie nie do zatrzymania :P
Przy tym jest oszczedny i jak na diesla bardzo cichy, slychac go dopiero na postoju i to w sumie jedyny minus jaki w nim znalazlem ;D
Ogolnie 320D - wszystko co kiedykolwiek bedziesz potrzebowal
330D - wszystko co kiedykolwiek bys chcial
Polecam :]
Skrzynie dobra choc w mojej poprzedniej (18 letniej) Bmce chodzila plynniej, nie ze sie czepiam ale tu jakby troche gubila tor...jak kolwiek by to niebrzmialo
1 i dwojka jako najczesciej uzywane potrafi troche chaczyc (niezgrzytac nic takiego to w koncu bmw) pozatym dobrze niestety tylko 4/5
Uwazam ze mogli by troche nad nia jeszcze popracowac by byla tak dobra jak silnik :D mimo wszystko pozostawia w tyle konkurencje francuska i japonska
Bmw i naped na tyl!!! kto kiedykolwiek jezdzil to wie :D i raczej niebedzie chcial niczego innego sprobowac, tak to bylo ze mna to juz moja druga Bawarka i nastepna tez taka bedzie
wpisuje sie w zakrety jak malowana hehe
jeszcze lepiej i przyjemniej sie prowadzi od poprzedniego modelu dlatego to juz moja druga Bmka
az niechce sie wysiadac i czasem sie lapie na tym z jade gdzies dlozsza droga tylko po to by dlozej pojezdzic :D
Przyjemnosc z jazdy!!! niema nic lepszego po dlogim dniu pracy, a kobieta wiadomo niezawsze ma ochote...hehehh wiec :P
Widocznosc dobra z przodu jak i na boki bardzo dobrze, wszystko widac i czuc,jedyny minus to tylne oparcia glowy ktore zaslaniaja nieco widocznosc no ale od czego jest parktronic :]
jak na kombi i jego wymiary rewelacja
Rewelcja wszystko na miejscu i w zasiegu reki jezeli to twoj pierwszy raz z Bmw to bedziesz dzialal intuicyjnie jezeli byles juz kierowca b-emki to poczujesz sie jak w domu wszystko tam gdzie powinno byc lub tam gdzie bys sobie tego zyczyl + duzy za kierowanie z kierownicy radio i tempomat i obsluge funkcjonalnego bagaznika
super, wszystko sie chlodzi i grzeje tak jak powinno, odmrazanie/odparowywanie przedniej szyby rewelacja inni mogli by sie uczyc od bmw, automatyczna klimatyzacja dziala pieknie zero przeciagowi przykrych zapachow, wystarczy co dwa lata serwisowac i co roku filtr kabinowy wymienic i wszystko(polecam weglowy minimalnie drozszy a roznica znaczna) ja duzo jezdze i zawsze z klima.
odmrazanie tylnej szyby moglo by trwac krocej ale to juz szczegol
z przodu standardowa pozycja jak w Bmw delikatnie sportowa i bardzo dobrze spasowana jak ktos kiedys juz tu napisal lezy jak dobrze uszyty garnitur i az niechce sie wysiadac, pasazer ma nawet lepiej bo niema pedalow i kierownicy wiec twoja kobieta bedzie wniebowzieta hehhe
z tylu niezdarzylo mi sie jechac ale z tego co wiem to jest poprawa co do poprzedniego modelu (E36) ktorym zreszta wczesniej jezdzilem a to sie liczy - caly czas do przodu ;]
nikt nigdy nienarzekal a jezdze duzo i czesto na wycieczki w tym po europie i do polski w swieta(ponad 1800km) wiec moge dac tylko 5/5 tym bardziej ze z zalozenia to male lifestylowe kombi :D
Wyciszenie dobre podczas jazdy nieslychac ze to diesel, slychac tylko przyjemna prace silnika i w mire zwiekszania predkosci oczywiscie wiatr ;p
lubie muzyke wiec jej slucham po to jest radio i dziwi mnie troche jak ktos pisze ze robi sie za glosno :( jest bardzo dobrze nawiew nie pracuje jak ratrak tylko delikatnie szumi a mocny nawiew na szybe fajnie zasysa hehehe
jedyny minus do ktorego sie mozna przyczepic to glosnosc silnika na postoju wtedy juz wiadomo ze jedziesz dieslem i czar pryska naszczescie kikt nielobi stac w samochodzie wiec czesciej jezdzminy no ale jak juz stoimy...
no to w kazdym razie do poprawy powinno byc by wszystko bylo idealne :D ahhh
jak na taki silnik z taka moca turbo doladoany
plus kombi wymiary i masa to mistrzostwa swiata :D
A nowe modele sa jeszcze lepsze i mocniejsze wiec co chciec wiecej heh
Jezdze zawsze z wlaczona klimatyzacja i radiem plus na autostradzie przewaznie tempomat by sie troche polenic :P
ogolnie trasa 6l/100 z wszystkim wlaczonym
oczywiscie zalezy od predkosci ale poza Dojczlandem staram sie niejezdzic szybciej niz 160
miasto tez zalezy od natezenia ruchu ale naprawde ciezko powyzej 8 wyjsc no chyba ze ktos jezdzi od swiatel do swiatel tez tak mozna :P
zawsze tankuje bak do pelna wiec tak lepiej mi powiedziec trasa ok 1020 km na baku zima
miasto 840km
Bmw to klasa wyzsza pod wzgledem jakosci wiec niemozna oczekiwac ceny zakupy czy czasem czesci lub serwisowania na poziomie samochodwo nizszych klas ;]
Jak dla mnie cena w stosunku co za nia otrzymujemy jest bardzo dobra choc wiadomo w miare jedznia apetyt rosnie....i zawsze moglo by byc lepiej no ale do nastepnego modelu hehhe
jeszcze sie nic niezepsulo
odpukac :P
ceny troche wyzsze niz do innych samochodow no ale to bmw - wyzsza klasa wiec niemozna oczekiwac cen jak u daci ;]
a jak ktos jezdzi na 17 czy 18 nisko profilowych to tez troche kosztuje - zycie
jak sie chce jezdzic to trzeba czasem zaplacic ;]
jeszcze sie nic niezepsulo odpukac :]
normalne koszty wymiany zuzywajacych sie czesci
to koszty z ktorymi trzeba sie liczyc nierozumiem jak niektorzy licza zeby zawieszenie z przodu wytrzymywalo 200k km :/ tym bardziej na polskich drogach heheh albo inne rzeczy to normalne ze wszystko ma swoja zywotnosc wiec z wydatkami od czasu trzeba sie liczyc ;]
- zużycie paliwa dla silnika 320 d 150KM 110kW