: Doskonała konstrukcja. Moc jak auto sportowe a komfrort i funkcjonalnosc auta rodzinnego. No i chyba najmniej wiesniacki model tej marki.
Bardzo dobrze zaprojektowane auto.
Silnik to największ zaleta (moc i jej pochodne) jak i wada (spalanie). Jednak kupujac auto z takim motorem nikt nie liczy chyba na jazdę na kropelce. Grneralnie rewelacja. Brzmnienie po prostu bajka.
Mama automat, bo nie uznaję manuali. Troche gorsze osiągi (7.2 0-100 km/h) i trochę większe spalanie wynagradzane są komfortem i doskonałą pracą rewelacyjnej skrzyni ZF. Niezawodna i bezobsługowa, jak do tej pory rewelacyjna.
Z jednej strony to majstersztyk bo rewelacynie się prowadzi ale jak dla mnie jest za sztywne. Rozumiem z czego to wynika (duze koła itp.) wiec nie jest to komfortowy samochód na polskie drogi. Trzesie i podskakuje. W poruwnaniu do mojego poprzedniego samochodu jak taczka.
Przeciętna. Kto kupuje samochód bo ma dobrą widoczność???
Dobra, zawsze można się do czegoś przyczepić ale Niemcy wiedzą co robią.
Czesto szyby parują. Klima na pewno działa i jest czysto więc wewntylacja nie jest rewelacyjna.
Nie jest to wielka limuzyna wiec nie narzekam. Jak dla mnie jest ok bo mam 178 cm, ale jak ktos ma wiecej niz 185 cm i odsunie sobie fotel to do tylu nie da sie wsiąść. Z drugiej strony bylismy w cztery osoby na nartach i dalismy rade sie zapakowac ze sprzetem wieć jest całkiem pakowny.
To moj konik bo jestem w stanie wiele poswiecic dla cichego samochodu. Ten nie jest jakis super cichy. BMW 5 jest o wiele cichsze. Jest to kompromis miedzy super brzmiacym silnikiem a dobrym wyciszeniem. Powyrzej 120 zaczyna szumiec - opony i szum wiatru. Jeżeli szukasz czegos jak melex to kup sobie Lexsusa lub duza limuzynę.
Auto wazy 1500 kg. To duzo jak na takie gabaryty. Pali tez sporo, okolo 14 w miescie, 10.5 w cyklu mieszaanym i 8-10 na autostradzie w zaleznosci od predkosci przelotowej. Oczywiscie jadąc 250 km/h sapli duuuzzzoooo wiecej ale ja raczej zamulam na drodze wbrew obiegowej opini o wlascicielach BMW.
Kupilem za 1/5 ceny nowego auta ze wzgledu na duzy przebieg więc rewelacja. Co do tego czy kupilbym to auto jeszcze raz i mojej odpowiedzi to po prostu lubie zmiany i nie jestem sentymentalny.
Do drobiazgów zaliczam useterki nie uniemozliwiajace jazde. Tak więc popsuł się sensor powietrza wpadającego do silnika przez co czasami silnik po prostu gasł. Typowa usterka w BMW. Popsuło się Visco, przez co silnik się grzał. Też typowa usterka w BMW. Wymiany wymagały termostaty przy chłodnicy.
Padło łożysko w przednim kole. Padla pompa wspomagania. Generalnie dużo tego jak na ro urzytkowania ale niezle jak na auto z takim przebniegiem to mozna powiedziec na prawde dobrze. Nie oczekiwalem 100% bezawaryjności po BMW. Jak nazwa wskazuje Bedziesz Miał Wydatki ;p
- zużycie paliwa dla silnika 330 i 231KM 170kW