: Wiedzialem ze bedzie dobrze, ale nie myslalem ze az tak
Auto posiadam od roku i jestem z niego bardzo zadowolony.
Posiadalem wczesniej przedliftowe 320d, wiec ten silnik zrobil na mnie niesamowite wrazenie. Duzo podrozuje na trasie pl - uk i podvzas 1500km nie czuje zmeczenia.
Auto ma twardsze zawieszenie dlatego na polskich drogach nie trudno o wybicie sworzni wahacza.
Liczba koni i moc robi wrazenie.
Bezpiecznie i szybko mozna wyprzedzac.
Nie mam wersji sportowej i przy dluzszym lewarku zmiany biegow lubi zahaczyc przy zmianie z 2jki na 3jke, ale ja nie mam z tym problemu bo auta nie traktuje jak rajdowe
Duzo pisac o perfekcyjnym ukladzie zawieszenia.
Nie raz uratowalo mi dupsko przy ostrych zakretach
Czujniki parkowania rekompensuja jakiekolwiek problemy z widocznoscia podczas wstecznego biegu.
Wszystko pod reka, tam gdzie powinno byc.
Cieple powietrze zaczyna dmuchac praktycznie od zaraz. Fotele grzeja po przejechaniu z 1km, nie zauwazylem problemu parujacych szyb (filtr kabinowy wymieniany)
Nie mam 2m wzrostu wiec dla mnie extra.
Z tylu ludzie troche narzekaja
Na autostradzie slysze tylko ped powietrza i opony.
Co do zuzycia paliwa to poezja.
Przy 3.0 silniku srednie spalanie na poziomie 6 - 6,5l uwazam za doskonaly wynik.
Naprawy, moze nie naleza do najtanszych tym bardziej ze do 3.0 niektore czesci sa inne i zazwyczaj drozsze, ale i tak do przezycia.
Autko moze nie nalezy do najtanszych, ale jezeli trafi sie dobry egzemplarz nie bedzie z nim problemow. Ja profilaktycznie co 15tys km wymieniam wszystkie filtry i leje valvoline
Wymiana swiec zarowych.
Wymiana klockow hamulcowych
I to na tyle w ciagu roku exploatacji.
0 jakichkolwiek problemow
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 330d 204KM 150kW