Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E46 Sedan

Dzidek, 17 lat temu
Silnik 2.0 320d 150KM 110kW
Rok produkcji 2004
BMW Seria 3 E46 Sedan 2.0 320d 150KM 110kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Pali tyle co zapalniczka, a zasuwa jak WRC.Jest cicho kiedy chcesz, warczy jeśli masz ochotę.Podobnie jak fajna dziewczyna.
Fantastyczny samochód, nad którym rozpływają się z zachwytu ludzie zachodu i wschodu.Poziom jakości nieosiągalny dla większości marek.Wprawdzie w Polsce BMW jeżdżą łyse pały, przemytnicy, sutenerzy, ubeccy biznesmeni itp. milieu, ale mam to gdzieś.Kiedy wchodzę w zakręt 45stopni,a moja beemka zarzuca zadziornie tyłem, nic się nie liczy.
Niewiarygodnie cichy przy jeździe ze stałą prędkością, podczas przyspieszania sportowo warczy, jak rottweiler,któremu chcesz zabrać kość. Elatycznością porównywalny z Golfem TDI 130KM,którym sporo jeździłem.Krótko mówiąc bardzo,bardzo elastyczny.W ogóle się nie spodziewałem przed zakupem,że ten samochód będzie tak szybki.
Dźwignia obszyta skórą świetnie leży w dłoni.Wszystkie biegi wchodzą krótko i mięsiście.Jeździliście kiedyś BMW?Jeśli nie, musicie spróbować,albo uwierzyć, że w tym samochodzie naprawdę biegi wchodzą najlepiej na świecie .
Najlepszy układ w klasie.Chyba nadal najlepszy na Ziemi.No może najnowsza trójka ma lepszy. Nie wiem, nie jeździłem.
Wszędzie świetnie,tylko do tyłu źle,ale z czujnikami parkowania nawet DODA wjedzie w kopertę.
Wszystko na swoim miejscu.Wszystko przyjemne w dotyku i najwyższej jakości.Plastiki,obicia i inne materiały nie dadzą się porównać z żadnym innym samochodem.Chyba nawet Mercedes obecnie nie osiąga tego poziomu wykończenia.
Szybko się nagrzewa zimą.Momentalnie (ok. 2 minuty) mrozi latem.
Z przodu bardzo dobrze, z tyłu względnie.Za to fotele bardzo wygodne.
Jeśli chcesz, silnika nie słychać.Wdepnij mocno gaz,a usłyszysz symfonię Bee-mol.
Fakty: jazda mieszana spokojna: 5.2 l jazda mieszana dynamiczna: 5.5 l jazda miejska zimą: 6-6.3 l jazda na tempomacie drogą ekspresową z prędkością 90km/h: 4.0 l !!!(limuzyna 1500 kg masy!!!)
Kupiłem od 1.właściciela, prywatnie w Kolonii.Niemcy mają pierdolca,jeśli chodzi o konserwację samochodu,więc mój jeszcze pachnie nowością. Jestem bardzo zadowolony,tyle,że naszła mnie ochota na nową 5,więc jeśli chcesz kupić moje BMW napisz: mar.son@wp.pl Oddam tylko w dobre ręce!
Żarówka świateł pozycyjnych - 0.80zł.
Nic.Jakość na szóstkę.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 320d 150KM 110kW [l/100km]