Auto oceniam bardzo dobrze. Wcześniej miałem Mercedesa W211, fajne auto lecz ceny zawieszenia i ewentualnych serwisów pompy hamulcowej SBC mnie zniechęciły... Teraz jeżdżę BMW e46 i jestem mega zadowolony. Auto ładne, dynamiczne, oszczędne, mało awaryjne, dobrze wykończone i spasowane (nic w nim nie trzeszczy ani nie skrzypi) dobre wyposażenie (przynajmniej w mojej.brązowe skóry, fotele Mpakiet el. z pamiecią, kierownica Mpakiet multifuncyjna, radio ze zmianiarką, klimatronik, czujniki cofania itp.) czyli wszystko czego potrzeba w normalnym aucie. BMW jest bardzo wygodne i ma genialne zawieszenie które zarazem super wybiera dziury jak i rewelacyjnie trzyma się na zakrętach. Po kupnie auta do roboty była turbina (koszt 1500zł całość) i za wczasu wywaliłem klapki z kolektora i wsadziłem zaślepki koszt koło 50zł ponieważ zrobiłem to sam w garażu, nic trudnego... Do tego wymieniłem aku bo się okazało że ten który był założony był od nowości z 2004 roku oryginał BMW... :P i zmieniłem przed zimą sterownik grzania świec bo gdy przyszły mrozy okazało się że wcześniej paliła bez grzania :P . Mam te auto ponad pół roku zrobiłem już 15tyś km i jestem bardzo zadowolony. Myślę , że przez najbliższy czas tylko zmieniać olej i jeździć :) . Szczerze polecam te auto. Tylko szukajcie zadbanych!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 320d 150KM 110kW