Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E46 Sedan

Silnik 2.0 320d 136KM 100kW
Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: 1 rok
BMW Seria 3 E46 Sedan 2.0 320d 136KM 100kW 1998-2001 - Oceń swoje auto
Przeniesienie napędu : Trzyma sie drogi, tylny naped super sprawa, silnik bardzo elstyczny.
Silnik : Typowe to problemy z moca - latwo znalezc i usunac usterke.
Ja jestem zadowolony i to bardzo, szkoda, ze rocznik mam stary i przebieg dosc spory, ale co zrobic jak czlowieka nie stac na porzadna rzecz nowa. Ale ja wole cos starszego i zrobione do porzadku niz nowe plastiki.
Miałem problem z moca powtarzajacy sie-przedmuchano elektrozawory, wgrano na nowo program-koszt 80zl i narazie 25tys. smiga i ciagnie rowniotko. Robie 40-50tys.km/ rok. Diesel na pompie wysokiego cisnienia. Nie tankuje na stacjach... ;) i narazie git. Silnik przez 15tys. km zuzywa ok. 0.5l oleju silnikowego, przebieg ma orginalny-sprawdzone w kosci pamieci jest taki sam jak na liczniku. Elastyczny, dobrze ciagnie.
JEDYNE AUTO, ktore jak wrrzucam wsteczny to nie slychac NIC. Poza tym nie mam zastrzezen, jak jest zimna to z 5 na 4 czasami ciezko odbija sprezynka - pewnie to drobiazg.
Miałem CIVIC Vtec coupe, golfa IV, a3 i serio BEZ POROWNANIA - moja subiektywna ocena. Twarda ale drogi sie trzyma.
Sedan - to normalka, widac lepiej niz w 300C.
Wykonczenie i ergonomia super
Diesel dluzej sie grzeje, ale ma webasto, sypia sie jeze w climatronikach, ale to koszt 300zl i spokoj na 10 lat.
Super wygodnie :)
Chyba trafilem na dobra wersje - serio ciuchutko i nic nie zgrzyta.
Spali tyle ile dodam gazu :) auto swoje wazy, ale jezdze glownie na trasie, przy 70-80km/h spalanie 4,8l/100km, przy 120-130 spalanie 7l.
Odpukac - NIC, szyby, elektronika, zawieszenie chodzi bez zarzutu
Rowniez odpukuje, ale widze,ze po 210tys. konczy sie sprzeglo(w golfie IV poszlo mi przy 150tys.), tlumiki wytrzymuja 10 LAT!!!!!!!!!!!!

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 320d 136KM 100kW [l/100km]

5,6