Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E46 Sedan

Silnik 2.8 328i 193KM 142kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
BMW Seria 3 E46 Sedan 2.8 328i 193KM 142kW 1998-2000 - Oceń swoje auto
Inne : Spalanie choć miałem różne auta to stosunek mocy do spalania pobija wszystkie to jest 2.8 a pali tyle co zwykłe 4 cylindrowe miałem troche niemieckich , japońskich.
Inne : kontrolka airbagu ( nie przesuwajcie siedzeń na właczonej stacyjce )
Super auto z seryjnej produkcji
Rewelacja wspaniała praca silnika piękne brzmienie i elastyczność ,która powala na kolana. Rzędowa 6 to jest to i są to chyba najlepsze silniki jakie robi Bmw od lat ;)
Krótkie przełożenia przyczym biegi można zmieniać jednym palcem no może jedynie wsteczny wymaga siły ale skoro moja żona daje sobie radę to jest ok.
Super trzyma się drogi i czuć faktycznie po czym się jedzie co daje możliwość podjęcia decyzji na co sobie można pozwolić. Zawieszenie jest raczej ze sportowymi nastawami ale przytym komfortowe więc porostu jest cisza w aucie.
Jeżdziłem różnymi autami więc naprawdę jest dobrze.
Tu akurat tak jest od lat to auto stworzone dla kierowcy i wszystko przełańczamy intuicyjnie bez studiowania książek z opisami. Mam też kierownicę wielofunkcyjną więc czasami mam wrazenie jakbym bawił się playstation :)))
Wow mam taki nawiew na przednią szybę że zdmuchnie czapkę z głowy co w rezultacje poradzi sobie ze wszystkim. Fakt że climatronic robi swoje ale wcześniej nie spotkałem się z tak dobra pracą niewspominając nawet o tym że jeśli chcemy to ze środkowego nawiewu leci nam zimne powietrze pomimo że wszedzie nastawione jest ciepłe lub na odwrót.
Dam doskonale dlatego że jest to seria 3 więc nie można wymagać miejsca tyle co w serii 7 z tyłu :) Z przodu tak jak w każdym Bmw wygodnie choc wrażenie jakby auto opatulało Cię z każdej strony.
Nie to takiej ciszy to nie miałem w żadnej marce a jezdziłem wieloma poprostu rewelka i odziwo nawet na sportowym zawieszeniu dalej jest komfortowo szok.
Jak na silnik 2.8 to poprostu rewelacja średnie spalanie około 10-10.9 l / 100km w trasie wiadomo zależy jaka prędkość ale do 130km/h 6.5 - 7.5 więc szok bo na taki silnik to prawie nic
Fakt płacimy drozej i można by mieć młodsze ale tu pieniądze przekładają sie na jakość
Hmm rzadko się coś dzieje to dobre auta
Niema czegos takiego bo jesli dbasz o te auta to nigdy nie zaskoczą Cię w trasie . Dobry olej zmiana wszystkiego na czas i możesz spać spokojnie.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.8 328i 193KM 142kW [l/100km]

9,0