Jeśli miałbym rodzinę jeżdziłbym BMW 5,ale poki co uwazam ten samochód za strzal w 10 i dotychczas najlepszy z moich aut.
Silnik fenomenalny,cichy i potrafiący zadziwić.
Krótki lewarek zmiany biegów działa cicho i perfekcyjnie.Jedynie firma BMW powinna sie zastanowic nad wstecznym(sposobem wrzucania)!!
Świetne trzymanie drogi.Brak przechyłów nadwozia w szybkich zakrętach dszieki odpowiednio sztywnemu zawieszeniu.Na dziurach w sytuacjach ekstremalnych niezawodny.Trzyma się jak przyklejony ale nie polecam autka na dziurawe drogi i nie radze większych obreczy niz 16´ przeciętnym użytkownikom.
Mimo asferycznych lusterek martwy punkt występuje i to dosc duzy.Poza tym widoczność na dobrym poziomie w kazda stronę.
Wszystko znajdujemy intuicyjnie.Brak zbędnych,tanich gadżetów.Krótko mówiąc technika użytkowa w najlepszym wydaniu.
Czasem mam problemy z ustawieniem temperatury.Przełącxznik wentylacji zdaje się wogóle nie reagowac na usilne zmiany do momentu włączenia klimatyzacji.
Dla osób z jakąkolwiek odmianą klaustrofobii kiebski pomysł.Sportowe wnętrze z niewielką ilością miejsca na tzw zbędne ruchy.Mnie jednak satysfakcjonuje w 100 % i pasażerowie też nie narzekają.
Jest cicho i komfortowo.Dają się słyszeć trzaski ze strony szyb przednich i na ostrych dziurach na desce rozdzielczej ale to myslę normalny objaw w klasie średniej.Jeśli chodzi o stuki zawieszenia to są one znikome pod warunkiem doboru odpowiednich kół i drogi(całkowicie w normie).Pod tym względem autko ustępuje tylko Toyocie Avensis-ale tylko pod tym względem.
2,0 l jedniostka w mieście zbliża się czasem do 11 l na 100 km ale przy spokojnej jezdzie mozna osiagnac z powodzeniem 8 w miescie.Na trasie szok.Super oszczedna ale jesli ktos umie jezdzic jeździć jednostajnie nie przekraczając 100 km/h(mi się udało uzyskać spalanie na poziomie niecalych 6 l na 100km).
Warto troche nadwyrężyć domowy budżet zeby wreszcie nie martwic sie pierdołami.Po prostu wsiadam i jadę gdzie chcę.
Jest nowy więc nic się nie psuje i się na to nie zanosi.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 320i 170KM 125kW