: Zawieszenie tylnonapedowe jest rewelacyjne. Przyjemnośc z jazdy.
Atrakcyjny wygląd, dobre wyposażenie, perfekcyjny układ jezdny i hamulce. Mocny, prosty, bezproblemowy silnik M43, doskonale znosi LPG (oczywiście sekwencja BRC.
Bezawaryjny.
Przez dwa tygodnie po kupnie samochodu jeździłem z wyłączonym radiem, ciesząc się praca silnika. Oczywiści brakuje mu to rzędowej szóstki ale i tak kultura pracy silnika jest o wiele lepsza niż w innych silnikach czterocylindrowych.
Brak jakichkolwiek zastrzeżeń.
Wzorowy, samochód przewidywalny, układ jezdny precyzyjny. Czy jadę 90 czy 200 km/h samochód prowadzi się tak samo.
Brak uwag.
Tak jak być powinno
Bez uwag.
Ciasno dla pasażera z boku i na tylnej kanapie.
Brak uwag.
Jazda miejska do pracy na odcinku ok 25 km po mieści liczącym 50 tyś mieszkańców, po drodze zakupy, odbiór dziecka z przedszkola itd to ok 12 litrów na 100km.
Jazda mieszana czyli dojazdy do pracy j/w oraz weekendowy wypady poza miasto na odcinku ok 180 km to nie więcej niż 9 literków na sto.
Tylko trasa - wakacyjny wyjazd, załadowany bagażnik, klima, max 8/100. Minimalne zużycie w trasie jakie udało mi się uzyska to 7,2/ 100.
Mam LPG sekwencję BRC także mam to w nosie.
Przyjmując średnie spalanie na poziomie 9/100 pokonanie odcinka 100 km w cyklu mieszanym wynosi mnie nie więcej niż 22 złote przyjmując cenę gazu 2.50 za litr.
Tak więc wszyscy użytkownicy super diesli spalających średnio 6l/100 mogą mi pozazdrościć.
Tak na marginesie BRC sprawuje się rewelacyjnie. Użytkuję prawie trzeci rok, przejechałem ponad 50 tys km a obsługa roczna ogranicza się tylko do wymiany filtrów gazowych.
bardzo dobra
Samochód całkowicie bezobsługowy, pomijając normalną eksploatację (oleje, filtry, hamulce itp.)
Jak dbasz tak masz!
Samochód kupiłem z dobrych rąk, zadbany z przebiegiem 108 tyś km. Przez trzy lata jazdy ponad 50 tyś km jedyna rzecz jaka musiałem wymienić to przepływomierz.
Nie sprzedaje jej bo mi cholernie żal, bo takiego samochodu jeszcze nie miałem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 318i 118KM 87kW