Jestem bardzo zadowolony.To jest moje pierwsze BMW.Jeździłem wcześniej dobrymi autami /nie zagłębiając się w szczegóły/ podam tylko że Mercedesami,Audi,
w rocznikach powyżej 1997 r.i silnikami ponad 2500 cm3 w benzie jak i dieslu.To tak naprawdę BMW nie ma konkurencji.Jeszcze jak bym miał większy silnik to nie pomyślałbym o jakimkolwiek innym aucie.Na pewno moim następnym samochodem będzie BMW.Życzę sobie żeby to było też e 46 najlepiej M-Power.
Silnik "tylko" dobrze z uwagi na moc.Taka ocena jest związana tylko i wyłącznie na podstawie subiektywnego odczucia.Bo tak na prawdę nie wyżyłowany ,a tym samym bardzo dobry przebieg momentu obrotowego/stosunkowo samochód ten jest bardzo silny/.
Manualna:dla sportu bardzo dobra,dla komfortu trochę gorzej,ale to tylko w cyklu miejskim.Dlatego że czasami nie chce mi się machać zbyt często drążkiem/chodzi mi o I,II,III/
Jeśli wszystko jest w należytym stanie to na najwyższym poziomie.Jeśli się źle prowadzi to tylko i wyłącznie musi być wina opon. Doskonale wyczuwalny układ kierowniczy-wszystko czuć co dzieje się z przednimi kołami w każdych warunkach.Reaguje wyśmienicie na każde polecenie.Auto ma bardzo duże rezerwy bezpieczeństwa w tym zakresie/wiadomo że ze wszystkim można przesadzić/.Żadnej podsterowności.Nadsterowność jest/każdy wie czemu/,ale w pełni kontrolowana.
Widoczność dlatego dobra,a nie doskonała bo zawsze można się do czegoś przyczepić.
Na pewno nie jest uciążliwa.
Po prostu BMW.
Jestem bardzo krytyczny dlatego jedynie taka ocena.
Mogę tylko powiedzieć o miejscu za kierownicą.Mam ponad 190 cm wzrostu,115 kg wagi i nie narzekam.Z tego co obserwuję pasażerów nie mają źle,a już na pewno
z przodu.
Mój styl jazdy jest w większości bardzo agresywny dlatego pali dużo.W mieście nie zejdę poniżej 11 litrów/100 km.W trasie bardzo często jeżdżąc na maksa / tyle ile pojedzie tj.215 km/h/ wtedy nie mniej niż 9/100.
Proporcjonalnie do klasy auta bardzo dobra jakość.Moja najtańsza nie była.Kupowałem sam za zachodnią granicą.Z dobrym wyposażeniem/ksenony,klimatyzacja-automatyczna
oraz sportowe akcenty/,małym przebiegiem,a na to patrzą Niemcy.
Nie stwierdziłem żadnej usterki
Zepsuł mi się termostat i pękł zbiorniczek wyrównujący poziom płynu chłodniczego.Dlatego wystąpiły mi dwie usterki bo nie było w porę naprawy.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 318i 118KM 87kW