Ponadczasowy wygląd to zdecydowanie cech tego samochodu. Wygodny, jeżeli twoja rodzina nie przekracza dwóch osób, wszystko świetnie wyciszone, jedzie tam gdzie chcesz, a i poszaleć się da.
Silniki benzynowe od BMW z tamtego okresu były bardzo dobrymi jednostkami. Koszty części wydaje mi się będą z miesiąca na miesiąc spadały, a jak na ten moment nie są jakoś specjalnie wygórowane :) Przy 225k przebiegu samochód nie bierze oleju, odpala bez próśb i modlitw :)
Posiadam ją w automacie, nie wiem dlaczego nie mogę zaznaczyć tego rodzaju skrzyni :( Skrzynia płynnie zmienia biegi, nie szarpie, a na przełożeniu S ładnie się wkręca do 6 000 obrotów :)
Samochód jedzie tam gdzie chce aby jechał, a i poszaleć się da rozłączając całkowicie kontrole trakcji.
Jak na nadwozie coupe jest bardzo dobrze.
Wszystko pod ręką, samochód ma już kilkanaście lat więc dzień w którym na konsoli czy tunelu jest umieszczone 60-100 przycisków go jeszcze nie zastał.
Wszystko pięknie dmucha, pamiętajcie o filtrze kabinowym :) Plusem zdecydowanie jak to w BMW możliwość przełączenia środkowego nawiewu na zimne powietrze gdy np. szyba czołowa dostaje ciepłe :)
Przód ok, z tyłu usiądzie wygodnie osoba o wzroście ok 170-175cm. Miejsca na pewno więcej niż np. w Audi TT
Jedynym mankamentem są szumiące drzwi lecz uszczelkę która się zużywa można wymienić. Szyba bez ramki i nawet najlepszej jakości tworzywa się zużyją.
Samochód pali różnie, ale jak to z tymi sinikami bywa ile wlejesz tyle spali. Dużą role wydaje mi się ma tutaj skrzynia biegów. Ja posiadam automat i wydaje mi się, że w manualnej spalanie było by mniejsze na trasie możliwe, że nawet ok 1 litr. Dynamiczna jazda po mieści i możemy liczyć na oczyt z komputera na poziomie 13-16 litrów. Grzane fotele czy klimatyzacja też ma na to wpływ, tego chyba nie muszę nikomu tłumaczyć. Jeżeli potrafimy jeździć delikatnie i jak to się mówi "bez hamowania' możemy zejść do wartości ok 11 litrów miasto i ok 8-9 trasa.
Kupując ten samochód wiesz za co płacisz, w cenie ok 25 tys zł idzie znaleźć ładny, zadbany egzemplarz. Koszt niektórych części może zwalić z nóg lecz musi to być poważna usterka. Samochód mimo sztywnego zawieszenia bardzo wygodny. Nie masz dzieci, kupuj ! :)
- zużycie paliwa dla silnika 320 Ci 150KM 110kW